Zelo jezna
Lani ( 2008) sem v Kalii kupila sadike SLADKIH feferonov, pridelala pa sem skoraj polovico PEKOČIH. Šla sem reklamirat ( seveda z računom) in so mi rekli, da sem sama kriva, da sem najbrž iz polic vzela sama nekaj pekočih, ker jih kao stranke pomešajo in je treba biti zelo previden, če vzameš komplet npr, 12 sadik. OK., sem pogoltnila!
Letos sem kupila v Kalii seme sladkih feferonov Semenarje lj. Mučila sem se z vzgojo, prestavljala posode po oknih, saj veste, kako to gre. No, in letos imam med sladkimi feferoni še več pekočih, ki se niti po obliki ne ločijo.
Kaj naj storim? Najraje bi zahtevala od Semenarne 5 gajbic sladih feferonov ( približno toliko bi jih pridelala).
Je že kdo to kdaj reklamiral?
Ali pa spada na varstvo potrošnikov?
Kaj menite?
Jaz se s feferoni še nisem nasr…, razen,da so mi lani, ko sem kupila pekoče, pridali tako pekoče, da jih nihče, ma prav nihče, niti mož, ki mu nikoli ni dovolj pekoče, ni jedel. So mi pa letzos prodali 10 sadik jedilnih kumar, jaz pa sem kupila kao 2 sadiki jedilne in 8 sadik kumar za vlaganje. Torej, ne vem kam s kumarami, ozim,nice pa žal ne bo.
p.s.
rabim zares učinkovit recept za izgon voluharjev iz vrta, vse so požrli. Rovi pa taki, da bi vanje ozimnico spravil…
Jaz pa sem letos na tržnici kupila eno sadiko bučke – cukini in dve sadiki jajčevca, ker imam majhen vrt. No po toči se je bučka, ki jo je zelo potolko, razrastla čez cel vrt. Plodove pa ima okrogle, temno zelene, velike premera čez pol metra. In zdaj ne vem kaj to je. Drugega tako ali tako zdaj nimam na vrtu in sem jo pustila rasti. Zdaj pa samo čakam. Upam, da bo za pojesti, ampak en plod bo zadostoval za cel blok.
Lp