zeliscne tablete za zivce?
Pozdravljeni,
stara sem 27 let, porocena, vendar se nimava otrok. v sluzbi imam kar odgovorno delovno mesto in seveda temu primerno stresno.
zadnje 14 dni opazam, da postanem zelo zivcna. pricnem se tresti in nekako nisem vec jaz. kar nekam rinem in nekaj iscem. zdiram se nad moza, nad psa, nad nekoga pac. prime me, da bi recimo vrgla kroznik na tla, ali pa kaj razbila.
potem pocasi mine in je vse ok.
moji mozni vzroki bi bili predvsem to, da imam v sluzbi veliko dela in pa morda obremenitev doma, ker moz zakljucuje z izdelavo magisterija in je to v bistvu nekako breme za oba.
podobne tezave sem imela pred 7 leti, ko sem bila studentka. delala sem preko studenstskega servisa in hodila na faks. prisla so obdobja, ko sem bila zivcna, tudi kaj razbila, in predvsem postal cisto nekdo drug.
Tedaj sem si kupila Persen in vzela 2 tabletki. za 14 dni sem imela cisto prazno glavo.sploh nisem mogla razmisljati, cisto nicesar nisem imela v glavi.
obstajajo morda kaksne zeliscne kapljice za pomiritev zivcev ali kaj podobnega?
cim prej bi se rada odresila teh problemov. z mozem sicer se ne nacrtujeva otrok, ampak nocem, da bi tedaj bila taka. nocem, da sem taka, samo pomagati si ne znam najbolje.
kaj mi svetujete?
za odgovor se vam ze vnaprej najlepse zahvaljujem
Spoštovana Evita,
iz vašega pisanja sklepam, da niste ravno navdušeni nad galenskimi zdravili, zato bi vam namesto zelišćnih pripravkov,ki največkrat delujejo le blago pomirjevalno, svetoval aktivne principe sproščanja od zmernega športnega udejstvovanja pa do joge in avtogenega treninga( o slednjem sem v forumu že dosti pisal, pobrskajte le nekaj tedniov nazaj)s čemer se boste vsaj začasno sprostili.Seveda bo potrebno, da se boste lotili tudi ali predvsem bremen, ki ste si jih sami naložili in jih boste poskušali smiselno razporediti tako v času, kot po intenzivnosti.Če ne bo šlo zadovoljivo, vam preostane še obisk pri psihiatru zaradi psihoterapevtske obravnave; če si boste medtem premislili, vam bo lahko ponuidil tudi katero od sodobnih zdravil ( takšnih, ki ne povzročajo odvisnosti,kot večina pomirjaval).K psihiatru se oglasite z možem, tam bo dobil dragocene napotke, kako vam bo lahko sam v pomoč.