Želim vaše mnenje…… in pomoč
Ker sem tudi sama pristala v partnersko obremenjeni situaciji, ki je v tem trenutku nedefinirana, sem skušala poiskati nekaj besed na spletu in naletela na vaš forum, prebrala kar nekaj odlomkov z njega ter se odločila, da tudi sama izlijem nekaj svojih besed.
Verjamem, da me bo kdo izmed vas obsojal, verjamem, pa da bo kdo našel tudi kakšno lepo besedo za mene oz. besedo, ki mi bo moje današnje stanje olajšala.
S partnerjem sva drug ob drugem že dobra 3 leta. Najini začetki so bili sladki kot v vsakem razmerju, na začetku ni bilo teme, ki bi bila TABU, med nama je bil odprt in iskren pogovor. Tudi nekih velikih razhajanj ali trenj ni bilo v najinem odnosu. Po dveh letih se je partner odločil, da partnerstvo z mano iz nekih banalnih razlogov ne more peljati naprej. V tem času je tudi spoznal prijateljico, ki je bila v tistem času idealen razlog za sprožitev razdora v najini vezi. Na zelo grob način me je postavil na cesto po sistemu ZNAJDI SE!!! Res sem se znašla ob pomoči moje družine in prijateljev. Odselila sem se v svoje stanovanje, kupila lastni avto in se nekako postavila na svoje noge. Ob vsem skupaj pa sem si trdno prizadevala, da bi najina veza zaživela in dobila spet svojo noto. Vložila sem ogromno energije in truda ter poskušala zopet zgraditi neko zaupanje brez raznih dvomov, želela sem da bi bilo najlepše.
Partnerstvo je zopet teklo naprej. Med nama so tekli pogovori o najini skupni prihodnosti oz. povedana so bila dejstva kaj nekako si en kot drugi želi v življenju. On si je želel otroka, jaz poroke in NAJINEGA skupnega stanovanja. Ker sama še nisem zaključila s faksom imam še vedno možnost, da sem zaposlena preko študentskega servisa. Vendar pa so ti prihodki le takrat ko delam, ne štejejo se nikamor drugam. Tako je bil moj prvi cilj poiskati zaposlitev in nato se spustiti v odgovornost otrok, da lahko zagotovim vsem nam solidno življenje.
Prišla sva do tega, da smo prodali njihovo hišo, kupili novo v kateri bi imela svoje stanovanje (njegova mama pa svoje).
Najini pogovori, kljub mojim poskusom, pa nekako niso stekli. Vedla sem, da me ima rad, vendar tega nekako ni znal pokazati, želela sem si pogovorov, kaj ga moti, katere so stvari ki mu niso všeč oz. česa si želi.
Ravno v tem času, ko smo bili tudi v fazi prenavljanja hiše, pa sem spoznala nekoga, ki je bil pripravljen poslušati in prisluhniti mojim “težavam” oz. problemom o katerih sem se želela le pogovoriti.
To osebo, pa sem spoznala v okviru službenih obveznosti in jo tudi službeno srečevala vsak teden, po službenih obveznostih sva sedela v lokalu in se pogovarjala do poznih ur. Zopet sem dobila energijo, zopet me je nekdo poslušal, nekako podzavestno sem dobila občutek, da sem nekomu všeč….Tako se je posledično poznalo tudi na meni spremembe, ko se ženske začnemo podzavestno urejati….med nama so leteli SMSi, zaupala sem mu. Bil mi je nekdo na kogar sem se lahko oprla.
Imela sem ga RADA, kot nekoga ki mu lahko zaupam, nekoga na katerega se lahko oprem. In v enem izmed smsov sem mu tudi napisala, da ga imam rada. Ko je mojemu partnerju postalo jasno, da se nekaj dogaja, da je nekaj narobe, je iskal vzrok. Prijel je v roke moj telefon in v njem našel zgornje besede.
To ga je potrlo, ni vedel kaj bi naredil. Tudi sama sem opazila, da ve ker je smse prepošiljal na svoj telefon in pozabil zbrisati poslano. Ko sva le prišla do dneva, ko je o tem spregovoril, sem sms zbrisala, zakaj ne vem. Dokler ni sam omenil, da se je kaj dogajalo sem vztrajno zanikala kar koli, nato pa je zahteval moj telefon v katerem ni bilo več smsov, prebral pa jih je iz svojega telefona.
Želel si je da najino partnerstvo končava, pa sva nekako po skupnem pogovoru le prišla do tega, da poskusiva naprej. 14 dni je bila situacija briljantna. Jaz sem prekinila stike s to osebo, srečujem jo le še po službeni dolžnosti, vendar si z njo ne dopisujem, po sestanku vedno zapustim kraj in odidem domov. Nato pa se je moj partner odločil, da najino razmerje vseeno konča z razlogom, da ne more več zaupati.
Ker naj bi se čez 14 dni selili v novo hišo, ne vztraja, da se naj izselim iz stanovanja, kjer smo, ker mu je jasno, da pač tukaj ne bom mogla ostati ker se pogodba izteče, podaljšati je ni možno, v novo hišo se ne bom smela vseliti, pomeni, da si moram zopet poiskati novo stanovanje. Da bi se oglasila pri njem na hiši in mu pomagala, tudi ne pusti, skratka ne.
Z mano se pogovarja normalno, debatirava o splošnih stvareh, o dogodkih ki se dogajajo na hiši, le o najinem odnosu ne. Sprejme vsak moj poljub, ki ga dobi zjutraj in zvečer, če se stisnem k njemu me ne odbije, celo spolni odnos ni odklonil, temveč je dopustil.
Sprašujem se le, ali vztrajati v tej situaciji, ali je morda moj trud zaman, ali je do mene strpen in prijazen samo zato ker ve, da se bodo po vsej sili najine poti le mogle raziti, vsak dan naredim kakšno “neumnost” v smislu, da si postavim strožja pravila, ki omejuje moj odnos do zunanjega sveta, vse samo zato, da ostanem z njim.
Ne vem in ne najdem razloga kako sem dopustila, da je vsa stvar s tretjo osebo stekla tako daleč, nisem želela ustvariti nobene bolečine, želela sem si le pogovora. Sedaj pa si želim, le vzpostaviti ponovno razmerje oz. popraviti porušeno ter graditi življenje naprej.
Verjamem, da ste imeli vsak svojo izkušnjo, ki je lahko bila podobna ali slična moji ali pa ste se iz svoje karkoli naučili. Vesela bom vsakega Vašega komentarja na moje pisanje, ki verjamem, da je precej raztreseno.
Hvala in upam, da bo tudi v srcu posijalo sonce!!!
Ne vem zakaj bi vas lahko kdorkoli obsojal. mislim, da potrebujete lekakšno misel ali izkušnjo, ki vam bo pomagala razčistiti situacijo v kateri ste. Če prav razumem je fant razdrl vajino zvezo in ponovno sta jo vzpostavila na vaše vztrajanje. Kljub temu, da sta se trudila vajin odnos nekako ni zaživel. Pri moškem na katerega ste se takrat navezali ste iskali tisto, česar pri svojem fantu niste našli. On torej ni bil vzrok, temveč posledica nezadovoljsrva v zvezi z vašim fantom. Iz te zveze sta bežala oba, najprej on, potem vi. Vprašujem se zakaj želite na vsak način ostati v zvezi, kjer se s partnerjem nikakor ne moreta vzkladiti. Mislim,da je vaš fant prišel do tega spoznanja, da enostavno nista za skupaj. Do vas je obziren in čaka, da se bo tudi vam posvetilo. Oba sta še mlada in življenjsko pomembno je da si izberemo pravega partnerja. Dajte si še kakšno priližnost. Pomislite kako hudo bi bilo, če bi se poročila imela otroke, potem pa ugotovila, da nikakor ne moreta ostati skupaj.Poskusite se iz tega kaj naučiti.
Alenka B
Alenka vam je lepo odgovorila. Fant je dobrega srca in zelo strpen. Pa tudi pameten. Ne ustvarjajte novih težav in lepo pojdite svojo pot. Oba bosta bolj srečna, kot sta trenutno. Glede vašega odnosa s sodelavcem pa nimam nobene lepe besede za vas. Postavite se v partnerjevo kožo – kaj bi vi naredili, če bi začutili, videli, da se je spremenil, da je poln energije – a ne zaradi vas – in da ostaja dolgo v noč po službi – potam pa še najdete SMS v katerem piše, da ima rad drugo žensko?! Mislim, da ste mu zlomili srce, in da tukaj nikoli več ne bo nobenega zaupanja, kaj šele ljubezni.
Toliko ste se že namučili s tem tipom, pogreli ste ohlajeno juho, sedaj je 1:1, vendar vam je spet dal košarico. Naredil vam je uslugo, saj nebi bilo nikoli bolje. Zahtevajte, da vam pomaga se postaviti na noge oz. da vam vrne vaš delež.
Potem umirjeno doštudirajte, delajte preko študenta in opazujte z vsemi čuti okolico. Ne vlagajte spet svojega doma v prvo zvezo. Verjetno ste še neizživeti in potrebujete bolj dinamičnega fanta.
Preberite knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi Clarissa Pinkola Estes. Vprašajte se, kdaj in s kom se počutite dobro. Razni sližbeni tipi so običajno tatovi mlade energije.
Razmislite in srečno!