Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zeleno blato -5 dni star dojencek

Zeleno blato -5 dni star dojencek

Pozdravljeni,

Prejsnjo sredo sem rodila fantka, porodna teza 4290, ob odhodu domov 3970. Izlocil je mekonij, tudi ze malo bolj rumenkasto blato, sedaj pa ze dva dni izloca blato zelene barve. Kaka po skoraj vsakem podoju, plenicke so tudi mokre. Danes ga je pogledala patronazna, ki je rekla da vse zgleda ok, ni ga pa stehtala. Glede zelenega blata je rekla da bolje da poklicem pediatrinjo. Kar sem storila vendar je ne dobim. Brala sem da naj bi 3oz 4 dan blato zw postalo rumenkasto. Tudi da se aleegije pokazejo kasneje? Seveda me sedaj zelo skrbi in medtem ko cakam pediatrinjo se obracam se na vas. Kaj bi lahko bil vzrok zelenemu blatu?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Novorojenčke lahko prve dni izloča tudi še zeleno blato, kasneje pa ta barva kaže, da se normalno in potrebno izločajo žolčna barvila, ki pomagajo pri prebavi. Samo zelena barva blata, brez vseh drugih znakov, ni zaskrbljujoča. Opazujte, če bi se pojavilo še kaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close