Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Zeleno-belo pohištvo – kako ga prenoviti

Zeleno-belo pohištvo – kako ga prenoviti

V otroški sobi imamo še tisto staro, a še kar dobro ohranjeno, zeleno-belo pohištvo, ki ga je tam v 80.letih imelo veliko otrok… (serija je nosila ime Peter), pa bi mu malo spremenili BARVO (omara je 4 krilna in še nekaj manjših delov s policami), da bi imela 4-letnica bolj punčkasto sobo. Postelja je nova bela, kovinska, IKEA.

Pohištvo bi imeli najraje kar v beli, eventuelno, če bi se kaj zelena videla ven v kakšni nežni barvi…….a la pink, oranžna…..

Je katera kdaj poskusila pobarvati to pohištvo? To je iverka, na njem pa neka plastična masa.

Imate morda idejo kako to prenoviti – da bo dobro izpadlo??!?!? Delali bi kar sami.

Samolepilne tapete (bele in v barvah) so drage kot hudič. Kje jih kupiti najceneje?

Pobarvati/prelepiti bi pa morala čisto vsak na ven vidni kotiček, ki pa jih je zelo veliko. 30 metrska rola ne ve,m če bi mi bila dovolj.

Nato sem gledala nalepke: http://www.funtosee.com/ – ta velike pakete, le-te prodajajo tudi v Pikapolonici, ca. 50 eur.

p.s. Na katerem forumu bi mi še lahko pomagali… se mi zdi, da ve na skrinjici res vse delate….

Delo bi lahko prepustili tudi drugim, a za normalno ceno.

Najbolje je, da se odpraviš v kakšno trgovino z barvami in vprašaš, katera barva se sploh prime na iverko. Za punčko bi jaz uporabila kakšno roza ali rumeno barvo. Saj lahko sama narediš, kdorkoli ti bo delal, bodo kar stroški.

http://jolog.moj-album.com/
nova
Uredništvo priporoča

Pomoje bi morala bela temeljna barva za les prekriti vse – če ne po prvem sloju, zanesljivo po drugem ali tretjem. Problem je le, kako bi reagirala s tisto “plastiko” oz plastično folijo, ki je nalepljena na iverko. Jaz bi kupila majčken lonček temeljne barve in na zadnji strani na robu preiskusila zadevo – to je še najbolj varno, ker tudi trgovci ne vejo vedno vsega. Preizkušeno lepše pride, če barvo nanašaš z valjčkom in ne s čopičem.

Pa jaz bi zamenjala tudi ročaje. v trgovinah za domače mojstre (naredi sam) imajo običajno na voljo precej modelov podjetja rujz design, če nimajo, pa naročijo. Ponudbo si lahko ogledaš v njihovem katalogu, ki je dostopen preko spletne strani http://www.rujzdesign.com/ ali pa z iskalnikom na tej spletni strani.

Za barvo, ki bi prekrivala tudi temen les in furnir je meni mizar priporočil barvo po imenu Sigma (morda je to znamka), ne vem pa, če se jo da kupiti v običajnih trgovinah z orodjem. Malo bi bilo treba poiskati po netu. Jaz sem jo potem dobila v Ljubljani, so mi namešali tudi željeno barvo, samo sem se odločila za napačno (kar sem opazila, ko je bil en sloj že nanešen). Zato sem potem vse skupaj prebarvala še z običajno barvo, ki so mi jo namešali v Merkurju v odtenku, ki je bil končno ta pravi. Rezultat je čisto spodoben.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Tudi jaz sem staro pohištvo furnirano na bukev prebarval. Barvo sem kupil kar Colorjevo. Žal bi drugič vzel barvo na nitro osnovi, ker se izredno hitro suši, pa še mat mi je bolj všeč. Sobico sem malce nostalgično-romantično prebarval na vanilijo in se mi sedaj zelo dopade. Kar veselo na delo boste zadovoljni. Več nasvetov najdete tudi na:
http://www.otokzakladov.mojforum.si/otokzakladov.html

Takale je pa moja sobica:

http://www.shrani.si/?2T/Mj/4O7XEjbF/omarica.jpg

Ljubezen je večna

joj take omare sva imeli tudi mi2 s sestro 🙂

tako kot ti je že vesoljčica svetovala bi tudi jaz zamenjala kljukice za odpiranje…mogoče kakšne cvetke rožic????
predvidevam da so vrata omare bela (vsaj naše so bile take) bi lahko na spodnji del narisala ali pa izrezala iz samolepilne tapete travo, potem pa iz trave naredila ven rožice pa na zgornem delu kakšne metuljčke
tako bi omara dobila videz travnika

http://tina-irena.moj-album.com/ http://irena-nena.blogspot.com/ http://sl-si.facebook.com/people/Nena-Mali/1564431660

Jaz pa imam eno leseno omaro. Ki je pa take nikakve rjave barve. Pa bi jo rada prebarvala. Je ša lakirana od zunaj od znotraj je sam les. A lajko direkt prebarvam z barvo za les ali moram lak odstranit?

Tam, kjer je trgovina za pleskarje, prodajajo razne barve sprejev. Jaz bi vrata snela dol, zaščitila, kar je za zaščitit, in potem bi sprejala . Je pa seveda vprašanje , koliko bi to stalo. Ali bi se sploh splačalo? Ker se da zdaj dobiti tako poceni pohištvo, da ….

Kako pa bi rešili vrata bele omare iz iverke, ki jih je načela voda (spodnji rob se je odkrhal cca. 0,5 – 1cm?). Z brušenjem verjetno ne bi veliko naredila. Sem mislila kar folijo čez nalepiti, da bi tudi zaščitila pred vodo, ker gre za kuhinjske omarice. Rada pa bi dobila kakšno tako bolj sodobno, vendar je problem, ker jih še ne delajo, kolikor sem jaz gledala. Fototapeta stane pa 40 EUR/m2.
Še kaka ideja?

New Report

Close