Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ŽE 16 DNI POVEČANA TEMPERATURA

ŽE 16 DNI POVEČANA TEMPERATURA

Sem že čisto obupala…dva tedna nazaj je naš 16 m. dobil vročino 39.Potem je imel par dni malo nižjo,po enem tednu pa spet 39. Potem spet naslednje dni nižjo in do zdaj se mu še vedno nekaj vleče. V glavnem ima kar cel dan malo čez 37, danes ponoči pa spet 38. Sicer mu je hitro padla,ampak me vseeno že skrbi kaj se mu dogaja. Potem pa ne vem,ali naj gremo ven ali naj ga peljem v vrtec ali kaj naj. Če so samo zobje, bi verjetno lahko šel. Zdravnik pa tudi verjetno ne bi kaj dosti videl,verjetno bi me še nahrulil kaj ga vozim,če ima tako nizko temperaturo.

Draga avgustovka….

mislim, da je tole kar alarmantno stanje. Rast zob naj ne bi bila povezana s takooo visoko temperaturo. In da se vleče že 16 dni? Jaz ne bi bila mirna, dokler otroku ne pregledajo urina in krvi….bog si ga vedi, za kaj gre. Kakšno vnetje sečil?
Ne svetujem ti vrtca ali brezskrbnih sprehodov, le obisk pri zdravniku. In čimprej, če ne drugega, boš pomirjena in boš vedela zakaj je tako.

Upam, da bo kmalu bolje, želim vam samo zdravja.

LP
Andrejka

Saj nima tako visoko,samo 2 krat jo je imel 39,drugače pa malo čez 37. Merim mu pa v ušesku,tako da mogoče ima še kakšno stopinjo manj. Ampak verjetno bi bilo res najbolje če ga pregleda zdravnik….

nova
Uredništvo priporoča

Ja, morda bi bilo res bolje, saj lahko da res ni nič in je 37 za njega normalna temperatura, pa vendar ti svetujem, da pojdita na pregled…..ali pa vsaj prej pokliči v ambulanto in opiši situacijo, ti bodo naprej svetovali kako in kaj.

Lep popoldan vam želim, veliko sreče z vašim sončkom

Andrejka

Mi smo imeli identično situacijo z našo takrat 15 ali 16-mesečnico. Čez dan rahlo povišana temperatura, zvečer in ponoči 39. Kar več kot teden se je vleklo, prehlajena ni bila, niti noska smrkavega, nič. Pri zdravnici na pregledu b.p. Ugotovila sem, da je šlo samo za izraščanje zob (trojk – menda lahko povzročijo hude bolečine, v tem času je bila tudi izrazito tečna). Tudi meni se je zdelo čudno, ker prvi trije otroci niso zaradi zob nikoli imeli vročine. ampak očitno je bilo samo to. Ko so trojke (rastle pa so tri naenkrat) prebile dlesni, je bilo v redu.

K zdravniku seveda pojdi, vendar pa je možno, da so samo zobki, če vidiš otečene dlesni. Naša je imela zelo rdeče in otekle.

Uh, kar k zdravniku in to takoj zjutraj. Nahrulil te že nebo, prej te bo, ker si ga tako pozno pripeljala.
Vrtec pa absolutno ne.

ti svetujem, da greste kar k zdravniku, da pregleda urin in kri.

nočem te nič strašiti, samo je moja nečakinja tudi v začetku decembra zbolela (sicer stara 7 let) in ji je ravno tako vročina padala, proti večeru narasla in ni bilo ne konca ne kraja, apetit je imela tudi bolj slab,…

na koncu so ugotovili, da ima nek virus (ne vem na pamet imena), ki ga marsikdo preboli kar stoje, ona pa pač ni imela te sreče – prišlo je tudi do otekanja notranjih organov in je morala strogo počivat. tako da… nikoli ne veš. bolje da gresta k zdravniku. in če pač ne bo nič hujšega, toliko bolje.

lp, sabina

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

če boš poklicala in povedala glede temp. in da meniš da so zobki, ti bo verjetno vseeno rekel naj ga pripelješ da ga pogleda, da izključi ostalo. tako naredi vsaj naša pediatrinja. lahko pa da te bo nahrulil kje si hodila 16 dni.

mislim, da čakate 16 dni..pa da ma vročino……zdravniki so za to da postavlajo diagnozo in ugotovijo kaj je narobe….svašta…pa brez zamere

Ja ne vem…nekateri pravijo da 37.2, 37.3 sploh ni vročina,sploh pa če merimo v ušesu.Zato tudi ne zganjamo panike. Sem se odločila da ga peljem k zdravniku,če bo naslednji dan še imel, zdaj pa je že dva dni 36.9,tako da gremo v vrtec.

Če merite v ušesu je itak 0,5 stopinj razlike, kar bi pomenilo, da je v ušesu izmerjenih 37,3 v bistvu 36,8. Ne vem, v čem je problem. Če si jaz izmerim temperaturo v ušesu, imam vedno 37,3.

New Report

Close