Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zdravstvo?

zdravstvo?

Kaj menite o našem zdravstvu oz.ureditvi zdravstva in zdravstvene oskrbe pri nas?
Ali se samo meni zdi, da zdravstvo čaka “propad”.
Kaj bi vi spremenili, kaj si želite da se spremeni?
Ali je pri nas zdravstvena oskrba kvalitetna, je dovolj zdravstvenega osebja in kakšna je njihova strokovnost?
In tudi, kaj si mislite o tako veliki brezzaposlenosti med zdravstvenim osebjem?

lp

Najbolje ,da prebeeš temo:Kajenje v kliničnem centru…
Veliko je napisanega,povedanega…

lep pozdav

Za trenutno stanje v zdravstvu nismo krivi zdr. delavci ampak slab sistem zavarovalnic in države…

Ja seveda, vedno je kriva država, zavarovalnica, pa še kdo…
Kar lepo priznajte del krivde tudi vi, ne nas prepričevati, da ste sami angeli,
saj nismo vsi neumni, ni nas treba podcenjevat niti norca delat iz nas.
Vsak ima svoje izkušnje, take in drugačne – jaz bi lahko napisala cel roman:
o svoji prejšnji zdravnici, ki si ne zasluži niti ene dobre besede, o sestrah v enem od zdravstvenih domov, ki mislijo, da so bogovi in se znašajo nad ljudmi, zlasti tistimi nemočnimi – starimi, potem o urgenci in vseh, s katerimi sem tam prišla v stik ( zdravnik, UZ, CT…..): lahko rečen le vse NAJBOLJŠE,
jih ne morem prehvalit, res. Čisto druga pesem je spet abdominalni oddelek
v KC, kjer lahko rečem, da ni bilo niti ene prijazne sestre, da ne govorim o strokovnosti, o grdih besedah izrečenih, če je kdo pozvonil na pomoč, o tem kako je hodil zdravnik po hodnikih in klical: halo, a je tu sploh kje kakša sestra?….. itd.
Torej: tudi zdr. delavci so ljudje – takšni in drugačni – in daleč od tega, da bi bili vsi idealni in tudi v zdravstvu ni vse zanič. Mene jezi, da nas hočejo zdravstveni delavci vedno prepričati, da so pa oni brez napak in niso za nič krivi – to preprosto ni res. To vemo vsi uporabniki zdravstvenih storitev,
zato nam ni treba poskušat metat pesek v oči. To energijo raje porabte za spreminjanje stvari v zdravstvu na boljše, ne poskušajte iz nas narediti idealnih pacientov – večina nas je prav takih kot si jih želite: potrpežljivih, tihih, prestrašenih, ponižnih, spoštljivih do “bogov” v belih haljah….mar ne?

O našem zdravstvu si mislim naslednje: v njem vse škripa in vse čaka propad. Gremo kar lepo po vrsti:
– Zdravniki ne znajo uporabljati elektronske pošte (v Nemčiji jo znajo)
– Mnogi mislijo, da so bogovi in da lahko sodijo o življenju in smrti državljanov
– Zdravniki v civilu – tega nisem videl še nikjer v razvitem svetu
– Zdravniki, ki svarijo pred kajenjem in pitjem alkohola, tudi sami kadijo in pijejo, včasih celo v pričo pacientov.
– Luknje v zdravstveni blagajni so vsako leto večje. Tega ne bo rešila nobena reforma, ampak sesutje celotnega sistema. Šele takrat bodo zdravniki zadovoljni s svojimi plačami in bodo ponižni kot ovčke pristali na plačo kakih 100 jurjev bruto.
– Zakaj ni prilagoditev za gluhe, kar se komunikacije z zdravniki tiče?
– V Nemčiji se ne more zgoditi, da v zdravstvenem domu ni na voljo dežurnega zdravnika, ko je kje kakšen nujen primer in mora zato ta čakati celo uro, medtem pa je življenje poškodovanca na nitki.

alex napisal:

> O našem zdravstvu si mislim naslednje: v njem vse škripa in vse
> čaka propad. Gremo kar lepo po vrsti:
> – Zdravniki ne znajo uporabljati elektronske pošte (v Nemčiji
> jo znajo)
> – Mnogi mislijo, da so bogovi in da lahko sodijo o življenju in
> smrti državljanov
> – Zdravniki v civilu – tega nisem videl še nikjer v razvitem
> svetu
> – Zdravniki, ki svarijo pred kajenjem in pitjem alkohola, tudi
> sami kadijo in pijejo, včasih celo v pričo pacientov.
> – Luknje v zdravstveni blagajni so vsako leto večje. Tega ne bo
> rešila nobena reforma, ampak sesutje celotnega sistema. Šele
> takrat bodo zdravniki zadovoljni s svojimi plačami in bodo
> ponižni kot ovčke pristali na plačo kakih 100 jurjev bruto.
> – Zakaj ni prilagoditev za gluhe, kar se komunikacije z
> zdravniki tiče?
> – V Nemčiji se ne more zgoditi, da v zdravstvenem domu ni na
> voljo dežurnega zdravnika, ko je kje kakšen nujen primer in
> mora zato ta čakati celo uro, medtem pa je življenje
> poškodovanca na nitki.

HVALABOGU ALEX!OB MOJEM KRIŽANJU BOŠ VISEL NA MOJI LEVI …ČAKAM ŠE NA DESNEGA’RAZBOJNIKA’ 🙂))V CELOTI SE STRINJAM S TVOJIM MNENJEM. NERESNEGA ZDRAVSTVENEGA OSOBJA IMAM HKRATI Z NERESNIMI DRŽAVLJANI,DOVOLJ.O TEM,DA POKOPAVAJO SAMI SEBE,POLEG PACIENTOV,NITI NE RAZMIŠLJAJO.

LEP POZDRAV( ČRKOVNO NE VPIJEM ,SAMO TOLIKO,DA SE LOČITA REPLIKI)

Lepo prosim,ne dajajte v isti koš vse zdravstvene delavce! Vsak izmed nas,zaposlenih v zdravstvu (na svoji uniformi mora nositi priponko s svojim imenom,priimkom in strokovnim nazivom),tako da nas brez težav lahko identificirate. Vljudno Vas prosim,ne navajajte -…..tistega zdravnika,tisto sestro….. Vsak izmed nas naj odgovarja le za tisto kar je zgrešil,ali pa za tisto kar je korektno opravil. Toliko v razmislek…..

1. kaj misliš z zdravniki v civilu?
2. zdravniki in 100k bruto plače, trgovci &delavci pa 116k? hehe, not gonna happen
3. če nisi zadovljen z zdravstvenim delavcem, se pritoži nadrejenemu, zbornici, komisiji, ….
4. ampak zdravniki bodo vseeno držali skupaj, tako kot so 10, 20, 30 let nazaj, ko so skupaj na faxu polni pričakovanja, da se bo zdaj začela prava medicina vohali smrdljivi formalin, v glavo tlačili na tone podatkov, čakali od 4h zjutraj na prijavo na izpit in skupaj nazdravili na opravljen izpit (je ogrooomen) iz interne, medtem ko recimo njihovi (npr.) FDVjevski kolegi na kavici in cigaretu razglabljali, kako so oni kul, ker lahkjo uživajo študentsko življenje (alkohol, žurke, cigareti) in pomilovali tiste, ki se morajo celo učiti, da naredijo izpit, čez nekaj let bodo pa isti na onkološki kliniku zaradi raka na oljučih jamrali, kaj si zdravniki mislijo, da se ne klanjajo tem carjem

Kar si pa ti tukaj napisala, je pa tako nezaslišano arogantno posploševanje, da si ne zasluži odgovora…No, pravzaprav še vseeno toliko: je živ dokaz, kaj si mislijo “zdravniki” o sebi ( večvredna rasa ) in o drugih ljudeh ( recimo FDV-jevcih – ničvredna raja ). Delijo ljudi na dvoje: mi ( bogovi ) in tisti ki niso študirali medicine. Saj ni čudno, da je v zdravstvu tako kot je, če sebe tako poveličujejo in tako nesramno zaničujejo vse druge – torej s tem paciente. Od kod pravica do trditve, da edino študij medicine nekaj velja – nesramnost brez primere. In mi naj bi tem ljudem zaupali svoja življenja…

Moje razočaranje in ogorčenje ob takih postih je še toliko večje, ker vedno poskušam zagovarjati zdravstvene delavce in se vedno trudim, da ne bi čisto izgubila zaupanja in metala vseh v isti koš. Pa je vedno znova zaman, vedno nekomu uspe dokazati nasprotno. Taki ljudje naredijo naše zdravstvo bedno, sramotno in neskončno žalostno.

Seveda pa si preskočila aroganco fdv študentov do študentov medicine, a ne? Kaj vedno vidiš samo eno stran? Ko so zdravniki arogantni je ogenj v strehi, če pa je kdo drud pa nič hudega. Vsekakor.

zdravstvo pri nas je v totalnem KU** !!
Sem podjetnik imam visoko plačo in zato tudi veliko plačujem za zdravstvo.ko sem si poškodoval meniskus, sem prosil, di mi to hitrro poštimajo, ker ne morem biti na bolniški-so rekli, ko bomo vse pred vami poštimal, pol bomo pa še vas.Sem vprašal koliko časa bo to trajalo, da me bodo poštimal-so rekli najmanj 3 mesece…v 3 mesecih gre lahko moja firma u tri******.sem šel v kirurški sanatorij v rožno dolino,plačal 200.000.- sit, bil v petek operiran, v soboto pa v službi.
So mi v Ljubljani opreiral taščo na žolču, so ji rano tako slabo zašili, da ji je v notranjosti v trebušni votlini zlezlo črevo -dobila je pruh in smo jo peljali v bolnico Šempeter, kjer so ji rekli, kjer so vas zašuštrali, naj vas še rešijo.Pa smo prosili, naj vendar rešijo zadevo in so jo.So jo še enkrat odprli in zaprli in po 4 dneh odpustili domov.pri obisku svojega zdravnika pa jo je ta urgentno poslal nazaj, saj je bila rana popolnoma vneta.No potem smo jo peljali nazaj in so jo imeli tam še 2 tedna.zdaj pa še nekaj o tako razvpitem MRSA stanju, ki je bil nedavno na TV velik ŠOU, kjer so zagovorniki zdravstvena sistema zagovarjali, kako imajo vse pošlihtano itd..PRAZNE MARNJE. V Ljubljanskem kliničnem centru sem videl, ko sem obiskal taščo (takrat ko so jo zašuštrali) da povsod pri umivalnikih piše, kako in kdaj si je potrebno umiti roke in bla,bla,bla…nihče tega ne upošteva.V šempeterski bolnici ko sem obiskal taščo (ko so jo zašuštrali tudi tam) pa je še mnogo,mnogo slabše (prav zanima me, če je bil minister kdaj tam).Zdravniško osebje dela takšen kraval po hodnikih, da pacienti ne morejo počivat,v sobo prileti zdaj eden, zdaj drugi, vrat ne zna nihče lepo zapret, ampak jih kar zaloputnejo, kot da bi bili na avtobusni popstaji.Nobenega miru.
Ko je tast zbolel mu je njegov zdravnik predpisal antibiotike, katere je jedel 14 dni in ker ni bilo nič boljše, ampak še slabše ga je ta poslal k specialistu(tukaj ne bom povedal za kakšno bolezen gre, ker bi bilo potem vse jasno). specialist ga je na polikliniki pregledal in naročil naj gre na ultrazvok in potem k njemu prinese izvide.jaz sem popiz*** in šel k temu DR. in mu dejal, če ne morejo ultrazvoka naredit še danes in tam.Dejal je da ne, da je pacient dolžan sam poiskat ultrazvok, dal pa mu je napotnico.Klical sem 12 naslovov, ki imajo ultrazvok in v najboljšem primeru bi ga NA NAPOTNICO vzeli 1 18. dneh,SAMOPLAČNIŠKO pa v 3 primerih TAKOJ, druzgod pa najkasneje v 2-3-4 dneh.Ker je bil tast urgenten sem ga peljal na ultrazvok samoplačniško in izvid smo naslednji dan nesli v Ljubljano, v upanju, da ga bo zdravnik pregledal in določil terapijo (ker je bil urgenten!!). Ssetra je rekla, da zdravnika ni, naj kar tam pusti izvid, ko ga bo pogledal, mu bodo domov poslali.jaz sem vprašal, če ni kakšnega drugega zdravnika, je rekla, da mora to pogledat ta zdravnik in da bo pogledal jutri.ne boste verjeli,po 7 dneh sem klical tega zdravnika, kaj misli, pa mi je rekel, da so dopusti, da delajo s 50% zmogljivostjo in da bo pogledal….sem rekel, a vi veste, da je moj tast že 14 dni brez terapije in čakamo na vas, je rekel da naj se pomirim, da bo jutri pogledal in…..ne boste verjeli pogledal in poslal je v 7 dneh po najinem razgovoru v poslanem materialu pa je pisalo, naj pride XY dne v septembru na določen poseg….kaj smo storili ne bom pisal, ampak VSE SKUPAJ JE ZA POPIZ****

Pozdravljen podjetnik!

Kljub temu, da tule puščaš za seboj nič kaj prijetne besede za uho in oči, se stvari ne bodo NIČ kaj dosti spremenile!!!

Boga zahvali, da imaš denar, da si lahko šel v Rožno, kaj pa vsi tisti, ki po nekaj let čakajo na srčen in druge operacije, ….če seveda prej ne umrejo!!!

Jaz bi sicer tudi bila jezna, če bi plačevala toliko in ttoliko za zdr. zavarovanje, potem ga pa koristit ne moreš….drek, ampak “ŽIVOT NIJE BAJKA” dragi moj. Lahko se razburjamo do onemoglosti, pa ne bos.

Podjetnik? …egoizem, da mu ni para. Poglej kdaj pa kdaj na forum “kako živeti z rakom” in pomisli, kdo ima prioriteto. Zaradi meniskusa zagnati tak halo. In da bi rabil biti zaradi tega na bolniški? Žal mi je le tvoje tašče in tasta.

Kar se tiče ultrazvočnih preiskav jih v Sloveniji dnevno opravijo sigurno 500 in če računaš, da vsaka stane vsaj cca 2500 SIT lahko vidiš, da je tvoj denar “veliko ništa”.

O bakteriji MRSA ne poznaš niti osnov. Lahko bi vedel, da jo v največjih količinah v bolnico prinesejo obiskovalci in bolniki sami. Poleg tega je ta bakterija prisotna pri približno 30 – 40% populacije in ne predstavlja zdravstvenih težav, dokler osebi ne pade imunski sistem (pri obolenjih, ali po težjih operacijah itd).

Glede čakalnih dob je računica enostavna. Kirurg lahko operira določeno število pacientov, tudi ti kot podjetnik lahko izdelaš samo določeno število proizvodov. In če si ciljal na to, da bi zaradi tebe odpovedali drugega pacienta in bi bil ti prej na vrsti te je lahko le sram. Problem pa je večji v zavarovalnicah, ki na vsakem koraku omejujejo letno število operacij in s tem vežejo roke klinikam.

Veliko preveč denarja pogoltnejo razni funkcionarji in osebe z “nazivi”, ki se za dravstveni tolar prevažajo okoli v audijih in sestankujejo na poslovnih kosilih, medtem ko ni dovolj plenic za ostarele v domovih.

(Podjetnik? …egoizem, da mu ni para. Poglej kdaj pa kdaj na forum “kako živeti z rakom” in pomisli, kdo ima prioriteto. Zaradi meniskusa zagnati tak halo. In da bi rabil biti zaradi tega na bolniški? Žal mi je le tvoje tašče in tasta.)
Nisi razumel pointa mojega pisma, ne gre za to, ali sem bil jaz hud bolnik ali ne, gre za to, da plačujem v nek sistem, ki ne funkcionira in ki ga Keber hvali na vse strani, v bistvu je pa popolno razsulo in same manipulacije.Zdravniki v redni službi počivajo, popoldne pa delajo za keš-brez napotnic si takoj na vrsti.

(O bakteriji MRSA ne poznaš niti osnov. Lahko bi vedel, da jo v največjih količinah v bolnico prinesejo obiskovalci in bolniki sami. Poleg tega je ta bakterija prisotna pri približno 30 – 40% populacije in ne predstavlja zdravstvenih težav, dokler osebi ne pade imunski sistem (pri obolenjih, ali po težjih operacijah itd).)

Očitno nisi gledal oddaje po TV, da bi vedel za kaj gre.To kar ti govoriš o MRSI je sicer res, ampak ta oddaja je govorila o tem, kako je v drugih EVRO državah.Higiena je na zelo visoki ravni, zdravstveno osebje ima higienske navadi privzgojene, pri nas je pa zadeva bistveno drugačna in nobeni ukrepi nič ne zaležejo.

(Glede čakalnih dob je računica enostavna. Kirurg lahko operira določeno število pacientov, tudi ti kot podjetnik lahko izdelaš samo določeno število proizvodov. In če si ciljal na to, da bi zaradi tebe odpovedali drugega pacienta in bi bil ti prej na vrsti te je lahko le sram. Problem pa je večji v zavarovalnicah, ki na vsakem koraku omejujejo letno število operacij in s tem vežejo roke klinikam.)

Očitno je da delaš v zdravstvu, ko si tako zelo zadovoljen, poslušaj ljudi okrog sebe kako so zadovoljni.

(Veliko preveč denarja pogoltnejo razni funkcionarji in osebe z “nazivi”, ki se za dravstveni tolar prevažajo okoli v audijih in sestankujejo na poslovnih kosilih, medtem ko ni dovolj plenic za ostarele v domovih.)

to pa je tudi edina tvoja izjava s katero se res strinjam

Danes je komaj teden dni odkar smo pokopali očeta. Njegovi najbližji za to krivimo: najprej zdravnike!!!!! in šele nato bolezen!

JAZ JIM OČITAM:
– Malomarnost (da so ga po prvi operaciji poslali domov, čeprav so slike jasno kazale, da ni vse v redu, in da bo potrebna še ena operacija),
– brezbrižnost in nesposobnost (ko smo ga čez dober dan pripeljali nazaj, urgentno!!!, ob petih zjutraj, ker so počili šivi in je posledično prišlo do sepse, pa vendare sta z mamo na hodniku čakala na zdravnika še pet ur!!!!????, preden so sploh kaj zares storili),
– še enkrat brezbrižnost in nečloveškost (ko smo potem, ko mu je čudežno uspelo priti živemu iz CIT-a, doživeli, da smo med čakanjem na njegovega zdravnika, paniko ene od sester iz intenzivne sobe, češ da je ta in ta (moj oče!) v dihalni stiski in da nujno potrebuje zdravniško pomoč, pa je bil v bližini le en zdravnik, ki se je, vpričo nas (tega takrat ni vedel) obotavljal, češ, da ni njegov bolnik, da naj pokličejo reanimacijsko skupino in se potem le na prigovarjanje sestre počasi (počasi!!!!???) spravil proti sobi) … Zanj si danes mislim le: NAJ SE MU NEKOČ VRNE Z ISTIM!
– nesposobnost komuniciranja (ne znajo in nočejo govoriti s svojci, zgodilo se je že, da se je zdravnik dobesedno skrival in izogibal, ko je videl, da ne bo šlo drugače, je vendarle nekaj malega zmomljal in nato medtem, ko je že odhaja, še dodal, da bo še vse v redu …).
– in še enkrat nečloveškost in naduta vzvišenost (ko nam je oče na rokah umrl, doma (vsaj to željo smo mu lahko izpolnili), je z rešilcem prišel zdravnik, ki je, čeprav smo ga še oživljali, očeta le pogledal, rekel: ah, gospod je mrtev, se usedel, v nekaj minutah napisal zapisnik in nato še priganjal voznika rešilca, da tu nimata več kaj iskati … ta je nalašč ali nehote nekaj pozabil in ko se je čez nekaj minut po pozabljeno vrnil, se je opravičil za vedenje zdravnika in nam vsaj dal nekaj napotkov, kako naj zdaj ravnamo in nam izrekel sožalje. IN KO NIHČE OD NAS NI BIL PRESENEČEN NAD VEDENJEM TEGA ZDRAVNIKA, ČEŠ, DA SO VSI ZDRAVNIKI PAČ TAKI (po naših izkušnjah že!) JE BIL PRESENEČEN ON, ČEŠ, DA NISO VSI TAKI IN DA OBIČAJNO DELA S PRAV ČUDOVITIMI LJUDMI (žal mi je, da moj oče ni imel opravka z več takšnimi … zaslužil bi si, ker je bil tudi sam čudovit človek)!

In zato, mi kar zamerite ali pač ne, moje mnenje je zdaj enostavno: Vtaknite si vaš Klinični center, zdravnike in vse kar paše zraven prav kamor že hočete! Zame so le navadni drekači!

Popolnoma te razumem in vem kako hudo si razočarana nad našim zdravstvom.prepričan sem, če bi vsi ti zdravniki delali v privatnih klinikah, bi se obnašali popolnoma drugače, ali pa tam ne bi delali.Resnično je neverjetna razlika med državno in privatno bolnico v vseh ozirih: čistoča,odnos zapolsenih do pacientov in svojcev,ažurnost,učinkovitost,urejenost okolja.Samo poglejte po državnih bolnicah malo bolj natačno kako je počiščeno, opazujte čistilke kako čistijo.Z enim škafom vode “namočijo” nič koliko površine,čeprav imajo za to zunanje in notranje predpise.Opazujete kako si sestre in zdravniki razkužujejo roke (morali bi si jih vedno ob stiku z pacienti, pa si jih ne -NITI SLUČAJNO in zato ni čudno, da okužijo toliko pacientov z MRSA.
Poizkušal bom pridobiti podatek, koliko teh zdravnikov dela “popoldan” še v privatnih ambulantah, kjer so bistveno-bistveno bolj prijazni, sami hodijo odpirat vrata pacientom in jih povabijo v ordinacijo,ko končajo s pregledom te pospremijo do vrat…dopoldan pa v državni bolnici ti ISTI zdravniki ne znajo ust odpret, zamujajo v službo, malico imajo po celo uro, pregledajo pol manj pacientov kot “popoldan” (zato so take čakalne vrste) in ogromno nezadovoljnih ljudi med katerimi si tudi ti spoštovana NEVIHTA.
Vse preveč ljudi MOLČI o teh drekačih, kot jih imenuješ in prav je da se na teh forumih čimvečkrat oglasite tudi ostali in ne samo na forumih tudi v sredstva javnega obveščanja se javite.le tako bomo počasi dosegli MORDA izboljšanje stanja v zdravstvu, ki je resnično katasterofa.Ne daj bože, da bi resno zbolel.

podjetnik napisal:

> Popolnoma te razumem in vem kako hudo si razočarana nad našim
> zdravstvom.prepričan sem, če bi vsi ti zdravniki delali v
> privatnih klinikah, bi se obnašali popolnoma drugače, ali pa
> tam ne bi delali.Resnično je neverjetna razlika med državno in
> privatno bolnico v vseh ozirih: čistoča,odnos zapolsenih do
> pacientov in svojcev,ažurnost,učinkovitost,urejenost
> okolja.Samo poglejte po državnih bolnicah malo bolj natačno
> kako je počiščeno, opazujte čistilke kako čistijo.Z enim škafom
> vode “namočijo” nič koliko površine,čeprav imajo za to zunanje
> in notranje predpise.Opazujete kako si sestre in zdravniki
> razkužujejo roke (morali bi si jih vedno ob stiku z pacienti,
> pa si jih ne -NITI SLUČAJNO in zato ni čudno, da okužijo toliko
> pacientov z MRSA.
> Poizkušal bom pridobiti podatek, koliko teh zdravnikov dela
> “popoldan” še v privatnih ambulantah, kjer so bistveno-bistveno
> bolj prijazni, sami hodijo odpirat vrata pacientom in jih
> povabijo v ordinacijo,ko končajo s pregledom te pospremijo do
> vrat…dopoldan pa v državni bolnici ti ISTI zdravniki ne znajo
> ust odpret, zamujajo v službo, malico imajo po celo uro,
> pregledajo pol manj pacientov kot “popoldan” (zato so take
> čakalne vrste) in ogromno nezadovoljnih ljudi med katerimi si
> tudi ti spoštovana NEVIHTA.
> Vse preveč ljudi MOLČI o teh drekačih, kot jih imenuješ in prav
> je da se na teh forumih čimvečkrat oglasite tudi ostali in ne
> samo na forumih tudi v sredstva javnega obveščanja se javite.le
> tako bomo počasi dosegli MORDA izboljšanje stanja v zdravstvu,
> ki je resnično katasterofa.Ne daj bože, da bi resno zbolel.

****
Pojma nimam kako se strinjam s teboj …še posebej mi je dopadno tole o ‘drekačih’.Imam približno iste izkušnje s privat d**** kot jih opisuješ.
Poznam zdravnika,ki je živa podoba kameleona. Na delovnem mestu
je nemogoč,privatna praksa pa teče po popolnoma drugačnih tirnicah.Prikloni,skoraj do tal, prijaznost,da se cedi in še in še…

Tudi če ne bomo spreminjali mi,ljudje se pač boje…so prestrašeni…polni če-jev…se bodo stvari spremenile.Še pred tem se bodo,kot je to zakon narave…sesule.V fazi sesutja so že …

Nevihta,

poznam tvoje občutke.Se mi je pri mami,o tem sem pisala post na tem forumu,dogajalo enako.

Moje sožalje ob izgubi očeta.

Lep pozdrav

Malo dnara, malo muzike.
Pa hodite v te privatne bolnišnice in ordinacije, ki so vam tako všeč.

johndoe,skrajno žaljivo…verjetno delaš v eni takšnih državnih bolnic.
namesto da bi se organizirali in delali 8 ur, tako kot delajo v gospodarstvu, kjer resnično delajo in ne hodijo zgolj v službo počivat, da lahko popoldan še kje delajo, tukaj soliš pamet !!
prišel bo čas, ko bo nekdo tudi zdravstvo pošlihtal in še marsikaj