Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zdravstveno zavaravonje-tujec

zdravstveno zavaravonje-tujec

Situacija:
Ona italijanka, zaposlena v italiji z zdr.zavarovanjem v italiji

on slovenec, zaposlen v sloveniji z zdr.zavarovanjem v sloveniji

Sta poročena.

Kaj mora naredit ona zato, da bi se zavarovala v sloveniji? Je dovolj, da se odpove zavarovanju v Italiji? Mora imeti stalno prebivališče v Slo. ali je dovolj začasno?
Edino kar želi obdržat je služba v Italiji.

Za vsako pomoč se že v naprej ful zahvaljujem.

dovolj je dovoljenje za začasno prebivanje. Ni se ji treba odpovedat italijanskemu zavarovanju! Naj jo potem on v Sloveniji zavaruje po sebi, kot družinskega člana.

Sicer nisem prepričana, ampak mislim, da je dovolj, da v Italiji zaprosi za konvencijo. Tako kot ti, ko greš naprimer na Hrvaško. Dobila bo kartico in to je to.

Sem pa 100 % da je oproščena kakršnegakoli doplačila, če ima konvencijo urejeno.

Obema hvala, če pa še kdo kaj napiše pa super:)

Ne konvencija nikakor ne pride v poštev. Potrebuje prav slovensko zavarovanje.

Hoj,

Na občini bodo zahtevali komercialno zavarovanje, za pridobitev začasnega prebivališča… vprašaj na občini, potem vprašaj na Corisu kaj ponujajo.

LP

T

to se ureja z konvencijo. včasih so morali na tri mesece prinašat potrdila iz matične države o zavarovanju, kako je danes ne vem. najbolje je da to vpraša na zavarovalnici kjer bi se rada zavarovala.

A smem samo vprasati, zakaj bi potrebovala prav slovensko zavarovanje? Jaz sem do sedaj brez tezav koristila vse storitve slovenskih zdravnikov in to brez tezav. Tudi z bolnisko ni bilo nobenega problema. Aja: imam pa zavarovanje urejeno preko konvencije.

Lp, mishika

zavarovalnici? Sej imamo vsi zzzs za obvezno zavarovanje.

mishika v določenih državah so pravice do nekaterih zdravljenj, posegov, zdravil manjše. Zato ker živi tukaj čeprav dela čez mejo se ji splača vzet naše zavarovanje.

Aha, hvala za odgovor. Je pa res, da imam v Sloveniji kljub vsemu sklenjeno še dopolnilno zdravstvno zavarovanje. No, pa tudi v Italiji nisem zavarovana :).

Lp, mishika

Mishika kaj ti imaš torej tuje obvezno zavarovanje in slovensko dodatno zavarovanje? To sicer njen ne pomaga ampak sem vseeno radovedna:)

Ja, oboje. Pa ne me vprasat zakaj :).

Ko sem se zaposlila v tujini, sem enostavno pozabila, da najbrz ne potrebujem dopolnilnega zavarovanja v Sloveniji. Zdaj pa sem dobila dvoje razlicnih informacij s strani slovenskih zavarovalnic: ena pravi, da ni potrebno, drugi, da bi brez dopolnilnega zavarovanja morala vseeno plačati del storitev, ki v Sloveniji niso vkljucene v obvezno zavarovanje.

No, po kratkem “raziskovanju” sem ugotovila, da sem z obrazcem E 106 (konvencija) pridobila vse “bonitete” slovenskega obveznega zavarovanja, ampak da pa bi res morala placevati vse dodatne storitve. Zato pa pridno se naprej placujem dopolnilno zavarovanje.

Lp, mishika

New Report

Close