Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje zdravniški pregled za sklenitev delovnega razmerja

zdravniški pregled za sklenitev delovnega razmerja

Zanima me kako to zgleda in kaj pregledujejo.
Glede na to, da bom dala tudi kri…ali si lahko zdravnik “dovoli” narediti test nosečnosti.
Koliko je “slačenja”

hvala za odgovore…sem čist živčna

…brez veze si živčna…slačenja je toliko, da ti posluša pljuča in srce, drgač ga pa ni…razen če greš še h ginekologu?? Po krvi …hm..ne vem če se lohka naredi test, mislim da po urinu, vsaj tko je blo včasih..

Ojla!

Ko sem delala jaz ta pregled pred 4 leti, (sicer za državno sužbo), je moral izbrani zdravnik poslati zdravniški karton predhodnje v tisto zdravstveno ustanovo, s katero ima moja služba pogodbo za izvajanje teh pregledov. Splošna zdravnica, ki me je pregledovala, ga je vzela iz zapečatene kuverte pred menoj ven in ga na hitro pregledala. Pri nadaljnem pogovoru me je spraševala za eventuelne družinske bolezni, (visok pritisk, sladkorna, srčne bolezni, epilepsija, alkoholizem,…), nato pa je opravila še splošni pregled – poslušala srce, pljuča, preverila reflekse stopal in kolen, mi pregledala ustno votlino, vprašala, če so kakšne ginekološke posebnosti, če sem že rodila, kakšne operacije sem imela, ….Svetujem ti, da če si kaj posebnega imela, pa slučajno ni vpisano v tvoj osebni zdravniški karton, ni potrebno omenjati – ne bodo vedeli. Test nosečnosti pa mislim da ti ne morejo in ne smejo delat, to je tvoja osebna stvar in ne spada v kodeks zdravniške etike (hmmm, sem se spomnila na tistega mariborskega zdravnika, ki je mlade kandidatke na pregledu pred opravljanjem vozniškega izpita tudi ginekološko pregledoval kar po svoje 🙂)) – upam, da se spomniš te aferice).

Predhodno me je moj izbrani splošni zdravnik poslal še na krvne preiskave, (zanima jih predvsem, koliko holesterola imaš!), pa na slikanje pljuč – le-to je fino, če prej opraviš, in imaš izvid s seboj, ker te bodo drugače še oni naknadno poslali.
Nato so mi preverili še sluh, (v posebni komori poslušaš različne frekvence in ko kaj zaslišiš, daš znak), vid, (vsedeš se pred aparaturico, ki ti zmeri dioptrijo, nato pa gledaš še določene like, črke in številke v tej aparaturici). To je bilo vse.

Good luck in kar mirno,

alina

Jaz za delo na višini opravljam preventivne zdravniške preglede vsako leto. Mislim, da na teh pregledih ni nič takega kar bi bilo nemoralno (slačenje, ipd).
Predvsem jih zanima vid, sluh, pljuča (ni nujno, da se greš tja obsevat, vsaj jaz se ne, ker bom raje počakal na otroke), kri (Gama GT- če si pijanček, holesterol……), urin, splošno zdravje.
Jaz sem v bistvu zelo vesel, da imam preventivne preglede vsako leto. Eno leto so mi celo ugotovili mejno vrednost holesterola, sedaj je pa vse OK.
Mislim, da se naši zdravniki lepo držijo etike.

Tudi pri meni je bil sploše pregled, plus slikanje pljuč in preverjanje sluha. Pa moj osebni zdravnik je moral poslati zdravniško kartoteko. Pregleda nosečnosti ne sme opraviti, saj to ni povezano z zasedbo delovnega mesta. po izide prideš tiin si jih lahko predhodno pogledaš

Glede na to, da te skrbi test nosečnosti…

Saj nisi takšna, da bi svojemu bodočemu delodajalcu pozabila omeniti takšno malenkost? Postavi se v njegovo kožo in razmisli, kakšen vtis bi ti dobila o takšni kandidatki. In razmisli, ali bi jo nato v službi obravnavala maksimalno prijazno, ali bi ji morda malce zagrenila življenje. Ča pa se šef odloči, da bo nekomu grenil življenje, pa tistemu v službi običajno ni najbolj prijetno…

lp,
mačkon

🙂)
ne nisem noseča, veš mi je pa scary misel, da se bo kdo v to vtaknil; ker to dobesedno pomeni vtikanje v mojo intimo in ti povem, da dam takega delodajalca takoj na cancel, ker kako bi pa ti gledal na to, če bi ti merili gibljivost spermijev? V kolektivu koder bi ta pregled zahtevali, dobri delovni odnosi že ne morejo bit!
Jebemti, a potem se bo pa še kaka piz* in zahtevala, da še junfr pogleda…

Pa še to…sem se prav narežala vsem tem delodajalcem…na vprašanje kdaj mislim imeti otroke je pravilen odgovor…definitivno ne takrat, ko boste vi dovolili…svoj lajf moram izbojevat sama…noben delodajalec mi nikoli ne bo dal dovoljenja za otroke…
a ne mačkon?

Katere preiskave boš imela, je odvisno od dela in kaj na napotnici piše. Kje boš delala vse preiskave, pa je odvisno od Medicine Dela. Pri nas vse naredijo na istem mestu: daš kri, se polulaš, še prej pa te vprašajo po osnovnih podatkih (naslov…) in o boleznih v družini (ožji, torej starši, bratje in sestre), tvojih boleznih, zato imej zdravstveni karton s sabo), pa koliko porodov si imela, splavov, kdaj je bil zadnji ginekološki pregled, ampak podatki o tem niso dostopni delodajalcu, nato se naredi preiskave: vid, pa nočni vid, če npr. voziš službeni avto, ali če imaš kako nočno delo, sluh v kabini če delaš v ropotu, drugače navadno samo šepet, ti pa ponavljaš, kar slišiš, pa zmerijo te in stehtajo, pa še EKG če je treba (odvisno od dela), pri čemer se slečeš od pasa navzgor, modrček pa lahk pustiš (si ga potem, ko že ležiš samo odpneš, ker ti dajo pod pazduho en tisti gumbek od te mašine), pa pri zdravnici se tudi slečeš samo od pasa gor, pa modrček gor ostane. Tako, res ni nič takega, zato brez skrbi, res škoda živcev!

Točno tako je!

Pa uspešno kariero ti želim…

lp,
mačkon

New Report

Close