Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zdravniški pregled – kdo ga plača??

zdravniški pregled – kdo ga plača??

Bodoči delodajalec mi je izdaj napotnico za zdravniški pregled. Ko sem klicala in se želela naročiti, so mi povedali tudi, koliko stane ( ni prav malo). Zdaj pa me zanima, če moram to plačati sama ali mora to plačati delodajalec??

Je to mogoče napisano v kakšnem zakonu??

HVALA

NAŠLA: torej ne plačam sama!!

(5) Zaradi ugotovitve kandidatove zdravstvene zmožnosti za opravljanje dela delodajalec na svoje stroške napoti kandidata na predhodni zdravstveni pregled v skladu s predpisi o varnosti in zdravju pri delu.

to ni zakonska obveza.na napotnici,ki ti jo izdajo so spodaj pripombe delodajalca.če je tam žig plačajo oni pregled,če ga ni tam piše samoplačnik in nič drugače.

Ni res. Tudi če spodaj delodajalec napiše, da je delavec samoplačnik, mu mora delodajalec po opravljenem pregledu denar za opravljen pregled vrniti.

Ni res. Tudi če spodaj delodajalec napiše, da je delavec samoplačnik, mu mora delodajalec po opravljenem pregledu denar za opravljen pregled vrniti.[/quote] ni res.če se delodajalec in bodoči delavec zmenita o tem mu vrne denar pri plači,drugače pač naredi pregled samoplačniško.

Pregled je strošek delodajalca.

Mene pa zanima, ali se moram sam naročiti za ta pregled kjerkoli želim, ali mi mora to sporočiti delodajalec?

New Report

Close