zdravniški konzilij
Prosim če mi lahko kdo, ki ima izkušnje svetuje.
Že dolgo se zdravim zaradi raka in metastaz, ponovitve….Bilo je že nekaj konzilijev in odločitev in zdravljenj, različnih kemoterapij, obsevanj, biološkega zdravljenja. Jaz se še kar borim in verjamem, da mi zdravljenje, ki sem ga imela zadnje leto ustreza in je v redu še za naprej, medtem ko je konzilij zdravnikov, ki me sploh ne poznajo – moj zdravnik ni bil prisoten- odločil, da mi zdravilo odvzamejo in po potrebi dodelijo drugo. Jaz tega drugega zdravila ne želim, a vdala se ne bi rada. Torej nisem zadovoljna, ne verjamem v pravilno odločitev zdr. konzilija. Kaj lahko storim?
Obstaja kakšna možnostr, da se konzilij ponovi, da odloča kdo drug ( zdravnica, ki je nosilec ali glavni krivec za to odločitev, je znana po varčevalnih ukrepih….in ji že od prej ne zaupam. Na koga se lahko obrnem?
Ne mi svetovat, da na svojo onkologinjo, ta je mlada in neizkušena in nima dovolj samozavesti, da bi storila kaj, kar bi bilo v nasprotju z avtoritativno šefinjo, ….
Spoštovana!
Na OI imamo vedno doktrino,da v kolikor gre za že zelo stretirane onkološke bolnike, navadno zjutraj na raportu vsega internističnega tima , lečeči onkolog(četudi je zelo mlad!) predtstavi problem in nekako mi nijasno,kako se lahko nekdo drug , ki ni vas lečečei onkolog,odloči, kako in kaj boste zdravljeni dalje.To mi ne gre v račun!
Zahtevate lahko drugotno mnenje in po potrebi imate pravico zamenjati onkologa!
Kar se pa tiče mladosti in neizkusenosti.Sam sem tudi že zelo mlad in zaradi tega nič manj uspešen kot nekdo s 30 let delavnimi izkusnjami.morda cvelo obratno.Pomembno je,da si samozavestn in odločen pri svojih terapevtskih odločitvah in da ne zdravis na pamet, ampak z glavo ter znanjem, kio ga imamo mladi morda več kot marsikateri izkusen zdravnik.TAKO PAČ JE.čE kje,je to v onkologiji, ki je zelo dinamična veda in svet gre naporej, ne nazaj!
želim vam vse dobro!
LP
Kje lahko zahtevam drugotno mnenje? Na koga naj ga naslovim?
Ne zdravim se v Lj. Onkologinja, ki odloča na konziliju pa prihaja iz Lj.
Tudi jaz verjamem, da mladi onkologi spremljate vse novitete in imate sveže možgane in si mogoče tudi več upate. A odgovor moje zdravnice je bil pač tak, da ona proti najvišji instanci, torej konziliju ne more nič. Omenila je tudi 30 let prakse in njenih precej manj. Nisem prepričana, da ni bilo v tem nekaj cinizma, obžalovanja, da je tako :(.
Hvala, da se pogovarjate z mano.
Prosila bi za odgovor na moj naslov: [email protected]