Najdi forum

zdravljenje zoba

Pozdravljeni.

Pred kratkim se je zobozdravnica med vrtanjem zoba (namen je bil naresti plombo) ugotovila, da bo potrebno vzeti zivc in zdravit kanale. Zob me sploh nikoli prej ni bolel in ni niti bil obcutljiv na mrzlo. Ko pa mi je ustavila cavit me je zacel boleti. Bolelo pa je tudi, ko mi je odstranila zivc in sirila kanale za polnitev – kljub injekciji. Sicer ne zelo, ampak glede na to, da je omrtvicila se mi zdi da ne bi smelo, ne? Zanima me, ce je s tem kaj narobe – ce se to dogaja in je normalno.

Pa se glede zdravljenih zob me zanima – so res z njimi sami problemi. Veckrat sem tako slisala, pa tudi na forumu sem zasledila. To je ze moj drugi zdravljen zob in ne bi rada imela se tezav.

Opravicujem se, ker sem bila daljsa in se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav,
petra

Spoštovana Petra,

odstranitev “še živega” živca vedno delamo z uporabo lokalne anestezije. Težko sodim o tem, zakaj je bilo to pri vas potrebno. Ni pa mi jasno, zakaj ste dobili Cavit. To je začasni cement, ki ga uporabljamo v kobinaciji z zdravili ali za začasno zaporo zdravega zoba.
Če je zob zdravljen in zapolnjen pravilno, potem so težave redke (seveda pa so možne). Kakorkoli, bolje je, da imate v ustih zdravljen pa čeprav malo manj vreden zob, kot da bi bila edina terapija ekstrakcija.

Se opravicujem – sem bolj slabo razlozila, oy. iz vasega odgovora sem dojela, da cavit ni zdravilo….V zob mi je ustavila zdravilo, ki unici zivc – toxavit. Pri naslednjem obisku, ko mi je vzela zivec in sirila kanale, mi je zaradi bolecin, dala anestezijo – ciscenje pa je se vedno bolelo, tako da se je odlocila, da bomo kanale polnili drugic – jutri. Na sreco imam zelo potrpezljivo zobozdravnico, ampak sem zadnjic po vseh tistih iglah, kar zbezala z ordinacije in nisem utegnila nic vprasat …Cudno pa mi je, da je bolelo, kljub mrtvemu zivcu in anesteziji.
Se opravicujem za prvo malce zmedeno vprasanje.

Spoštovana Petra,

očitno pri vas Toxavit še ni dosegel zaželjenega učinka in so ostali nekateri deli zobne pulpe še “živi”. V takih primerih lahko zdravilo ponovno apliciramo ali pa z uporabo lokalne anestezije vseeno odstranimo živec.
Določeni predeli v ustih so lahko deloma oživčeni z različnimi živci in anesteziranje le enega od njih zato ne doseže popolne analgezije. To se predvsem dogaja v spodnji čeljusti, kjer so taki dogodki precej pogosti.

New Report

Close