ZDRAVLJENJE ODVISNOSTI S TRAMALI

Pozdravljeni. Fant je odvisnik od heroina. Parkrat je prenehal z jemanjem, ko so ga zaprli. Nazadnje, ko je prisel iz zapora je po 1mesecu vzel heroin ampak je kar hitro prešaltal na subotex in bil na 1mg subotexa kar 2leti. Zdaj že 1leto in pol na heroinu cca1,5g na dan, spije tud kaksen tablet za spanje in podobno. Pravi da mu je dost in hoce nehat…dvakrat sva ze probala s subotexi, 2dni leži kriza katastrofa in pol spet vzame heroin. Subotexa ne more dat pod jezik ker mu je ogabn zato ga zliže s sokom. Zdaj bi probala s Tramali. Je možno jemati 4 komade tramala po 50mg s četrtino subotexa? Al kaj drugega priporočate?

Pozdravljeni,

osebno menim, da je priporočljivo odvisnost zdraviti pri zdravniku. Tudi zato, ker je sama detoksikacija le prvi korak in niti slučajno ne pomeni, da je pacient pozdravljen. Detoksikacijo je možno opraviti sam, in je mnogim to uspelo, veliko manj je tistih ki brez strokovne pomoči potem abstinenco tudi vzdržujejo.
Vem, da vam na vaše konkretno vprašanje nisem odgovorila, ampak se morate zavedati, da je to kar počnete (predpisujete psihoaktivna zdravila brez medicinskega znanja), neučinkovito in potencialno nevarno.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close