Zdravljenje glioblastoma
Pred tedni sem že pisala o očetu, ki so mu ugotovili glioblastom (je majhen, 1,5cm), naredili so biopsijo in sedaj čakamo na obsevanje. Na prvem pregledu pri dr.Smrdelu, sem vprašala, kaj pa glede Temodala in dr. Smrdel mi je dejal, da v tem momentu ne more dati Temodala, ker je oče slabo pokreten (desna noga ga ne drži več, jo lahko samo vleče za sabo, desna roka pa tudi slabi)in bi ga zdravilo samo še dodatno izčrpalo.
To sem omenila tudi nevrokirurgu, ki je očeta operiral in ta se je začudil, rekoč, da je sedaj trenutek za Temodal, ker drugega trenutka ne bo več…
Torej, je kdo od vas, oz. vaših bližnjih bil (je) zdravljen s Temodalom, kako ga prenaša in kako so se zdravniki odločali zanj…
Bojim se, da je starost očeta (70 let) odločilna, da ne dajo tega dragega zdravila, ki pa je edini dokazano učinkovit pri možg. tumorjih…Ali lahko kakorkoli vplivamo na to, kako bo oče zdravljen? Moj oče je pred to boleznijo živel zelo aktivno življenje, se zdravo prehranjeval, kolesaril, hodil (več kot cela družina skupaj), praktično ni nikoli zbolel (razen prehladov in v zadnjih letih nekaj težav s križem…), sedaj pa je tako rekoč nepokreten…
Vsakršno mnenje bo dobrodošlo.
Posebej bi želela brati mladega zdravnika.
Hvala in lep pozdrav!
efka