Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Zdravila in otrok

Zdravila in otrok

Kako 5 letniku dati antibiotik- tableta? Noče in noče je vzeti, ma ne pripravim ga na noben način, in sem že čisto na koncu z živci. Ima pa antib prvič.

Zakaj se pa nisi zmenila za sirup. Pokliči otrokovega zdravnika, in se zmeni, da ti dajo rajši sirup. Če ne pa zdrobi tableto in jo daj zraven kakšne hrane.

Zdrobi jo, pa v kakšen sok, ali pudng.

Včasih so talete bolj učinkovite. Mi smo tudi tablete dobil, ker je imel bezgavke kot pomaranče velike.

Nam je dala dermatologija tablete, pediatrinja je pa samo z očmi zavila. Bistveno je, da otrok antibiotik poje, kar je pa pri tableti oteženo.

Pri nas so bile sicer kapsule, in smo jih pač stresli ven. Če je tvoj otrok podoben meni, pa ni te sile, da bi spravila tableto po grlu, ko sem bila majhna. Pa če je stokrat zdrobljena. Jaz bi šla nazaj in prosila za sirup.

Kriza, da so vama dali tablete! Še moja 10-letnica je letos dobila sirup, ker še ne zna pogoltniti tablet. Kako bi naj znal 5-letnik?!

??????
Ti to resno?
10-letnica???

Včasih bolj primejo tablete.

Ko je bila naša 6letnica na Otroški kirurgiji je ni nihče vprašal, če zna pogoltnit tableto….
Ampak pri 10 letih? Na pragu pubertete?

Seveda resno mislim! Pediatrinji se ni nič čudno zdelo, saj je hčerko takoj vprašala, če hoče tablete ali sirup.
Tudi sama se spomnim, da sem imela v otroštvu velike težave, pogoltniti tableto. Ampak takrat še ni bilo neke izbire.

New Report

Close