Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Mršavljenje zdrava prehrana i/ili vježbanje

zdrava prehrana i/ili vježbanje

Pozdrav,
Imam viška na rukama, trbuh je užasan, a htjela bi stanjiti i noge te oblikovati guzu. Je li zdrava prehrana potrebna ili mogu nastaviti jesti kao i do sad? Vježbala bih 3x tjedno kod kuće.”

samo bi htjela vaš savjet

Poštovana,

ne znam kako ste se do sada hranili pa je teško reći možete li i dalje tako nastaviti, zdrava prehrana je uvijek prioritet ne samo radi izgleda već prije svega zbog zdravlja. Što se tiče oblikovanja tijela ono se ne može oblikovati zasebno, dakle ne možete gubiti samo u trbuhu ili pak samo u rukama, sve je to cjelina, a ovisno o genetici negdje ćete izgubiti brže, a za neko područje će vam trebati puno duže.
Tri puta tjedno treninga je sasvim dovoljno ako pravilno posložite svaki trening.

Želim vam puno uspjeha 😉

Lijep pozdrav

Moj trbuh je isto užasan :S moja teorija su neke iscrpne dijete. Jedem tri puta na dan s time da izbjegavam ugljikohidrate, jedem bijelo meso i ribu, posni sir te bademe, orahe… s ovom dijetom sam skinula 10 kg u 3 mjeseca. Tijekom tog perioda odlazila sam u teretanu dva puta tjedno. Na žalost, zbog obaveza nisam uspjela češće. Sada kada sam se vratila na normalnu prehranu trbuh mi samo raste.. grozno… Što mislite jesam li možda morala drugačije vježbe odabrati? Ne znam da li je to u vašem području, ali što mislite, imaju li te dijete uopće smisla? Imam osjećaj da si s njima samo iscrpljujem organizam.

Poštovana,

vrlo vjerojatno proživljavate jojoj efekat. Vježbe i odabir vježbi nema nikakav uzrok tome što se vi sada natrag debljate.
Dijete nikako nisu dobar odabir, zaboravite dijete, dobro ste rekli, samo iscrpljujete organizam, ubiti ga šokirate, a to je naj manje što nam treba. Treba jesti izbalansirano i normalno, ne treba se ničega striktno odreći, al isto tako bitno je i da se trenira tj. da se kreće.
Obratite se pouzdanom nutricionistu koji će za vas napraviti pravilnu prehranu, a ne dijetu. Ako spomene riječ dijeta, okrenite se i otiđite. Cilj je da se nađe adekvatna prehrana koja će se primjenjivati svaki dan kroz cijeli život, a ne da ste na dijetama 2-3mj i onda se vratite na staro.

Shvaćam vaš problem, mediji nas toliko bombardiraju krivim dezinformacijama pa su ljudi izgubljeni i pokušavaju sve i svašta….

Ukoliko trebate detaljne savjete vezano za trening i prehranu slobodno mi se obratite privatno.

Sretno 😉

Lijep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close