Zanima me naslednje, kako dolgo “drži” cepljenje proti hepatitisu b (3x), nekje sem zasledila informacijo da 3-7 let, ampak nekateri trdijo drugače. Pa še to, če ima katera podatek, ali v srednji šoli cepijo mladostnike in od katerega leta(morda od 1995leta) naprej??
Cepljenje proti hep. B za otroke ob vpisu v OŠ poteka od l. 1998. Moja hčerka je bila ravno tega leta cepljena pred vstopom v prvi razred, pa do zdaj pri 16. letih, ni bila ponovno cepljena. Morda še letos? Sicer pa je cepljenje gotovo obvezno za dijake zdravstvenih šol.
sem bila cepljena pred 13 leti, in glede na rizičnost poklica ga vseeno ne rabim ponavljat. torej bi naj bilo trajno, seveda pa je dobro da vseeno delaš kot da nisi cepljen ker nikoli ne veš. morda bodo v prihodnje kaj kontrolirali titre pa bomo videli.
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.