Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zdr.dom v kr noce dati podatka kdoje dezurni zdr

zdr.dom v kr noce dati podatka kdoje dezurni zdr

nimam pojm, zakaj nocejo dati podatka, kdo je dezurni zdravnik.

Kadar je moj otrok bolan in ga je potrebno peljati med vikendom k zdravniku, me tudi zanima h komu ga peljem. in to zato, ker smo ze dvakrat imeli slabo izkusnjo z isto zdravnico, ki nas je poslala na pediatrično kliniko in to zvecer. obakrat so nas debelo gledali, kaj sploh pocnemo tam, enrat je 3 mesecni sincek ostal tam sam cez noc(ker nisem smela biti zraven, ker ni postelj). naslednji dan pa so rekli, da ga je zdravnica cisto brezveze poslala k njim.

in vsakic, ko vprasam, kdo je dezurni pediater, mi recejo, da naj kar pridem, da ce je nujno, sploh ni vazno, kdo je. saj to je res, da ce je nujno… ampak, ce bi bila taista zdravnica dezurna, bi sla raje v kater drug kraj k dezurnemu, ker pac dvomim v njeno strokovnost oz. mislim, da je totalno nesigurna pediatrinja in zato pac vse otroke posillja v LJ.

Na pediatricni kliniki ti povejo ob vsaki uri, kateri je dezurni zdravnik, celo na telefon ti ga dajo in se lahko z njim pogovoris. V Kranju pa , kot da so bogovi.

Zanima me, ce kdo ve ali si to res lahko dovolijo, da ti ne povedo ime dezurnega zdravnika oz. s katerim nameno ti ga zamolcijo?????

Kaj pravite?? Kje se naj pozanimam???

V dežurno amb. KR sem tudi jaz že poklicala sredi noči,v nujnem primeru,ko res nisem več vedela kako ukrepati-npr.oslovski kašelj,pa pri vročini čez 40 st. C,…a moram reči,da nisem naletela na gluha ušesa-so mi prav prijazno svetovali(vedno sem govorila z dežurno zdravnico,nisem pa vedela s katero,pa tudi ni bilo pomenbno)

Jaz v takem primeru vztrajam, če ne zaleže drugega, poudarim, da imam nazadnje po zakonu pravico vedeti, h komu grem ali peljem svojega otroka. Ko so mi podobno hoteli “prodati” na ginekološki urgenci (če je nujno, je pa ja vsakdo dober) sem lepo povedala, da ne in da želim vedeti, KDO dela. In sem tudi izvedela.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]
nova
Uredništvo priporoča

ENAKO SE DOGAJA V ZD KOČEVJE. ME PA ZANIMA, ČE JE TO DOLOČENO S KAKŠNIM PRAVILNIKOM, DA NE OPLETAMO PO NEPOTREBNEM. NAVSEZADNJE NAJ BI NA VRATIH PISALO KDO ORDINIRA IN JE TAJITEV PO TELEFONU NESMISELNA.

DODAJAM ŠE INFORMACIJO OZIROMA IZJAVO DEŽURNE SESTRE- VAŠ OTROK ŽE NI BOLAN, ČE VAS BOLJ ZANIMA KDO DELA.

Naš ZD pa ima na srečo mesečni razpored dežurstev objavljen na internetu.

Ali mogoce lahko poves, za katero zdravnico gre? Pa ne zato, da bi jo zdaj tukaj obirali, ampak saj ves, gre za nase otroke.

V KR je dosti odvisno od tega, katera sestra dela. Z enimi se da marsikaj zmenit, druge pa… se pocutijo kot velike sefice.

Jaz sem samo vesela, da se je upokojila dr. Beleharjeva, grdo gor ali dol. Imeli smo stalne tezave s hcerko, prvic, ko naju je sprejela nova zdravnica, pa naju je takoj poslala v bolnico. In ni mogla verjet, da naju ni ze Beleharjeva prej…

Se popolnoma strinjam. Moj mali je vedno dobil antibiotike, ko sem ga k njej pripeljala. In vsakič ko sem prišla z njim je rekla, saj sem rekla da bo kašljal čez zimo, ker hodi v vrtec. Pa nisem odnehala in končno me je vprašala, če ga da v bolnico ali na preiskave. Pa sem jo vprašala kaj je za malčka bolje, pa je rekla ja bolnica.. Pa so v pediatrični ugotovili, da ima bronhiolitis.
Kar se pa tiče spanja v pediatrični… Jaz sem bila tam 24 ur na dan. Sicer sem prvo noč spala na stolu, potem mi je pa mož prinesel zložljivo posteljo in ni bilo nobenega problema. Vse mamice smo bile ves čas tam.

Točno tako, kot je napisala Skr bna!

Tudi meni se je enkrat zgodilo enako kot TIFFANY, pa sem konkretno znorela in na koncu (sicer z veliko nejevoljo) dobila odgovor. Od takrat veljam za sitno babo in so se v našem ZD že navadili, da znam v primeru nesramnosti s strani osebja pokazati kremplje, zobe in še kaj. Od takrat naprej imam ljubi mir in vedno izvem vse, kar želim. Kaj si pa o meni mislijo, mi je bolj malo mar – na prvem mestu je moja hčerka!

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

bom sporocila ime. ce bi mi ga kdo povedal, bi se takoj spomnila, mi je cisto uslo iz spomina, mislim, da je povezano z eno rastlino:)

bom pa kje dobila seznam in tam bom takoj vedela.

na otroskem oddelku v KR so pa ene seste-najstarejse-res katastrofa. obnasajo se kot velike sefice in te tako napadejo nazaj, da imas potem se slabo vest, da sploh kaj vprasas.

kam pa se v KR sploh lahko pritozimo???

in ali splo obstaja pravilnik o tem??

lp

Kakšno je to slovensko zdravstvo?

Kje so pravila?

V Kočevje sem se k zdravnici prijavila pred kratkim, ker sem se preselila iz Ljubljane zaradi službe. V Kočevju delam, živim pa 40 km stran, na meji.
Sem doma z visoko temperaturo, moja zdravnica je zbolela, nadomestna zdravnica ne dela, ker ni elektirke. Dežurni zdravnik je tam, ampak mi e garantirajo da mi bo lahko pomagal. Halo?

Kam se lahko pritožim nad tem? Ni prav da to delajo, plačujemo veliko denarja na mesec, potem pa ne dobiš normalne zdravstvene oskrbe.

Da sploh ne komentiram zgoraj napisanega, kaj zdravniki delajo s temi otroki.

New Report

Close