Zdaj so pa mene raz*******
Suree, vtaknila bi se samo v tvoje razmišljanje, zakaj omejevat živila, če ni dokazane alergije… Oče mojih otrok je alergik, vzroka niso našli in ker kot odrasel ni več imel hujših težav, se ni šel nikoli sam testirat. Ampak ravno zaradi njegovih težav smo imeli pri otrocih drugačen režim uvajanja goste hrane in so “sumljiva” živila prišla na vrsto šele po prvem letu, pa še to postopoma. In kolikor se pogovarjam z mamami, je tako tudi običajno. Zanimivo pa je, da je bilo pri obeh z uvajanjem goste hrane ogromno težav, pri enem letu nista praktično jedla še ničesar in se jima je zares odprlo šele, ko sta lahko tudi normalno grizla (zobje so jima razmeroma pozno izrasli), tam nekje pri letu dni in pol. Se mi zdi, kot da jima je delovala nekakšna naravna samoobramba.
Ja katka, saj zato tudi meni ni jasno. Zakaj čakat. Rezultati bi bili tako prej, pa vsaj alergijo bi lahko izključili (če bi bilo negativno) ali pa nehali uporabljat zadevo, ki povzroča težave (če bi bilo kaj pozitivno).
Mehčalca jaz sploh ne uporabljam (je imela hčerka težave s kožo), prašek pa le sensitive v gelu, ki je najnežnejši. Pa vse dam na dvojno splakovanje. Kaj več pomojem ne morem naredit, razen, če bi prala le z vodo. Tako, da mislim, da ni to.
Ne vem, a je smiselno, da bi poklicala njegovo pediatrinjo in jo prosila za napotnico za alergološke teste za na Jesenice (tam ima hčerka pulmologa). Če bi jo sploh dobila seveda, zdaj ko ga obravnavajo že v Ljubljani na dermatološki…[/quote]
Jaz bi vsekakor poskusila, zgubit nimaš kaj. Prosi za napotnico, potem pa malo kliči okoli, kje so krajše čakalne dobe. Na dermatološki itak ne delajo alergoloških testov, tako da se to nič ne podvaja.
Se pa tudi jaz strinjam, da omejevanje vseh potencialno alergenih živil ni smiselno. Midve s hčero sva bili obe na strogi dieti (3/4 osnovnih živil je lahko alergenov:-(( – ker sem jaz še dojila. Pa ni pomagalo nič. Saj poskusiš s citrusi, jagodami, pa paradižnikom, pa malancanom, čokolado, mlekom in jajci. Ampak če po nekaj tednih ni izboljšanja, pa res ni smiselno nadaljevati.
Metulka saj s tvojim napisanim se povsem strinjam. Tudi jaz sem gosto hrano uvajala zelo previdno. Sploh te alergene zadeve. Ni nič takega dobil pred 1 letom. Potem pa smo mu tudi te počasi poskusili dajat in se niso pokazale nobene reakcije.
Zato se mi zdaj, ko jih že je in je star leto in 4 mesece ne zdi smiselno črtat iz jedilnika, ker mu očitno ne povzročajo težav.
In pri hčerki ni bilo nič drugače. Alergene jedi so prišle na vrsto po 1 letu in nič prej. Pa še to potem previdno.
Saj v bistvu sploh ni rekla, za kaj gre. Se mi pa čudno zdi, da je ponovno napisala antibiotično mazilo. Pred tem mu je namreč v Kranju napisala Garamycin (ne vem kako se napiše). Ta krema je tudi antibiotična in je bilo stanje po uporabi slabše!
Pri sinu ni nobenega rumenkastega izpuščaja. Dobre 14 dni nazaj se mu je na ličku pojavila pikica, ki je zgledala kot komarjev pik. In nisem temu sploh posvečala pozornosti. Po enem tednu je zgledalo kot večji komarjev pik, pa še 3 nove so se pojavile (2 na roki, enya na rami). Postale so še večje in je zgledalo kot več pikic na eni piki (ne znam opisat). Iz tega je postala kot nekakšna krasta, zelo trdo je na otip in veliko. Dermatologinja je rekla, da ni herpes, ker sem najprej na to pomislila.
Zato mi pač sploh ni jasno, zakaj 2x zapored antibiotično mazilo, če je bilo po prvem stanje slabše.
Glede na to, da so alergije v družini, pa sem nekako upala na teste. Če je alergija bi pač ukinili stvari, na katere je alergičen oziroma bi se jim izogibali.
A narobe razmišljam?[/quote]
To je definitivno alergija, ker je bil naš po čaju enak. Najprej en komarjev (kao), potem dva in na koncu je bil že cel pikast.