Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zbujanje dojenčka

Zbujanje dojenčka

Spoštovani,
Imam 3 mesece starega sinka in me zanima, če ga moram pri tej starosti še vedno ponoči buditi za hranjenje? Ko sem ga pustila prespati noč je spal 10ur skupaj. Naj povem, da se ponoči nikoli ne prebudi sam že 2 meseca. Drugače ga ponoči zbujam nekje na 5-6ur. Čez dan jé na 2-3ure in spi mogoče 2x po max 30min. Je dojen zraven pa dodajam še am okrog 2dcl dnevno. Na teži vredu pridobiva (najnižja 3445g, 3mesec 5670g) zrastel je za 6cm, vse ostalo je tudi vredu. Edina posebnost je, da ima že od prvega tedna naprej nevtropenijo, ki niha med zmerno do hudo obliko.
Zanima me pa še pri dojenčku kdaj govorimo o povišani telesni temperaturi in kdaj jo zbijati? Zanima me ker sva imela ravno cepljenje ( 2 dni nazaj, osnovno, pnevmokok in rotavirus) in ima sedaj ves čas vročino nekje 37,0 do 37,5. Malo me to bega zaradi nevtropenije, pri kateri moramo po navodilih ob pojavu vročine takoj k zdravniku in sem toliko bolj previdna.
Najlepša hvala za odogovore,
Lep pozdrav.

Če 3 mesečnik odbro napreduje v rasti, primerno pridobiva na teži, ga lahko pustimo spati brez zbujanja.
Kako in s kakšnim termometrom merite temepraturo? Če je pravilno merjena, bi telesno temperaturo 37.5 označili za povišano (ni pa vročina), pri otroku z zmerno do hudo nevtropenijo pa opravili pregled in preiskave krvi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close