Najdi forum

Zbolela sem…

…pa dojim. Kaj mi je storiti? Ne jem nobenih tablet, sem le pri čajčkih in pomarančah, pa še za te sem nekje slišala, da niso priporočljive, če dojiš.Ne vem, zakaj??? A je možno, da se tudi malček kaj okuži? Pomagajte, prosim.
Lp Iza&Max

Kakor mi je znano, se otrok preko tvojega mleka ne more okužiti (lahko, da se motim), seveda pa se kakšne viroze ali prehlada lahko naleze tako kot vsi ostali.

Problem pri zdravilih je ta, da prehajajo v mleko, zato se jim je seveda najbolje izogibati. Nisi napisala, kaj se te je lotilo, menim pa, da si glavobol pri prehladu lahko občasno olajšaš s kakšnim Lekadolom. Jaz se zdravilom na daleč izogibam, vendar če dajo Lekadol že v porodnišnici, ti kakšen gotovo ne bo škodil. Za boleče grlo so meni v lekarni priporočili Granobil pastile za lizanje, ki so narejene iz islandskega lišaja. Za pomaranče pravijo, da so alergeno sadje. Odvisno je od tvojega otroka, kako jih prenaša in tudi koliko je star. Če opaziš kakšne izpuščaje, vneto ritko…potem s pomarančami prekini, meni pa 2-3 na dan niso nikoli škodile.

Hitro se pozdravi!

Če misliš preko mleka, se malček ne more nalesti. Probaj pa čimmanj dihat vanj, lahko nabaviš tudi tisto masko za obraz (če imate vinograd, lahko tisto, ki je za škropit:-)), pa kašljat in kihat vanjga.

nova
Uredništvo priporoča

Iza, malček se preko mleka ne bo okužil, edino še več protitelesc naj bi dobil, ki jih zdaj tvoje telo “prideluje”, ko se bori z boleznijo.
Če imaš vročino ali kakšne bolečine lahko vzameš Lekadol, ker je na osnovi Paracetamola.
Jaz imam za hujši prehlad z vročino najrajši Citripan (je tudi na osnovi Paracetamola), ki ga vzamem pred spanjem in me potem ponoči dobro preznoji (seveda se moraš preobleči).

Čimprejšnje okrevanje ti želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sem tudi prelajena in res je izbor vsega zelo ozek.

kar sem dobila v lekarni so ene tablete za lizat – za grlo. pa ne vem kako se jim reče (tipično zame)

no jaz sem na forumu dojenje preverjala, pa so rekli, da se lahko okuži kot vsak – kapljična okužba, z mlekom pa dobiva protitelesca.

Torej previdno, mi se ne lupčakmo – samo po stopalcih.

pa seveda roke peremo kot zmešana.

pozdravi se

Vera

Lekadol, za lizat pa islandski lisaj.

Ce je prehudo, so eni trije antibiotiki – zdravnik bo ze vedel – ki ne plivajo na dojecega se otrocka.

Tanja

Lekadol, inhalacije (vroča voda, kamilice in sol), pa masko čez nos in usta – tako smo prakticirali pri nas. Čimprejšnje okrevanje!!!!!!! Lp.

Največja nevarnost okužbe je med dojenjem, jaz sem prakticirala masko, pa se je žal vseeno nalezel (to je bilo tudi edinkrat v letu in pol) žal pa je bil star le 5 mes. pa mu je šlo na ušeska in je dobil antibiotik (sem zelo proti in sem bila prav žalostna). Zato pazljivo in brez poljubčkov….

New Report

Close