Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zbližati se z najstnico

Zbližati se z najstnico

Pozdravljeni.
Naj naprej povem, da sem bila na enem izmed vaših kratkih predstavitev knjige Odštekani najstniki… , tako da sem res vesela, da lahko ravno vam zastavim in opišem težavo, s katero se trenutno spopadam. Zaradi specifičnega škodnega dogodka, ki ni čisto vsakdanji, bi prosila, če objavite samo nujne podatke, ali samo odgovor.

Spoštovani,
prosim da mi pošljete vprašanje na mail, saj zgodbe ne morem objaviti tako, da vas ne bi prepoznali in mislim, da bi to bil samo še dodaten šok za vašo hči.

Je pa temeljno vprašanje za vas: Kaj vam je bolj pomembno? Pravica v šoli ali stik s hčerko? Ena od temeljnih potreb najstnikov je njihovo socialno okolje in vaša hči verjetno rešuje to, kar ji je najbolj pomembno. Poleg tega vam je hči iskreno povedala, da je lagala, ker ni želela, da reagirate tako, kot na koncu ste.

In še eno dejstvo, konfliktov se ne rešuje na način zasliševanja vsakega posebej ampak tako, da so vsi vpleteni skupaj, zato pa je potrebno ogromno zaupanja in varnosti. Ker so se vas vsi ustrašili (predvidevam), verjetno tudi nimate jasne slike. V takih primerih je resnica za nas tisto čemur verjamemo.

Lep pozdrav,

Leonida Mrgole soavtorica knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo http://najstniki.weebly.com/ http://videolectures.net/pozitivnapsihologija_mrgole_izstekani_najstniki/ Umetnost kreacije odnosov The art of relationship www.vezal.si https://www.facebook.com/izstekani.najstniki https://www.facebook.com/vezal.si www.vezal.si/vezi/ www.vezal.si/hobit/ +386 41811999

New Report

Close