Diplomirala sem in se bom sla prijaviti na Zavod za zaposlovanje. Zanima me, ce kdo ve ali sem upravicena do kaksnega denarnega nadomestila za cas dokler ne dobim sluzbo?
Hvala

Na Zavodu povprašaj o tem.

na žalost ne! Torej si moraš čimprej poiskati službo! Srečno!

Hvala

Obstaja vec razlicnih pomoci, zato si oglej zlozenko, ki jo dobis na zavodu. Si pa sicer upravicena socialne pomoci (cca. 30.000 sit), ce nimas nobene vecje lastnine (gre skozi se, ce imas (je napisan na tvoje ime) kaksen manjsi avto; pac do dolocene vrednosti, ki pa je jaz na zalost ne poznam) in ali nisi npr. porocena. Če izpolnjujes pogoje stopi do socialne delavke in ti bo vse skupaj natancno razlozila kako in kaj potrebujes. Moje izkusnje!

Lp

ČE :
-ŽIVIŠ PRI STARŠIH
-V DRUŽBENEM STANOVANJU ALI PA V HIŠI (SAMO TAKRAT MANJ)
– NIMAŠ AVTA OZ. KAKŠNE DRUGE LASTNINE
-NEPOROČENA

SI UPRAVIČENA DO SOCIALNE POMOČI( OD CCA 28.000,00 – CCA 36.000,00)

jaz sem mela avto, pa sem vseen neki dobila, pa zarad hiše mi tudi niso nč trgal, pa takrat je bil maksimum 30000. Odbil so mi le zaradi tega, ker živim pri starših.

Ja, zivim pri starših v njunem stanovanju in od lastnine imam samo avto (ki so mi ga, seveda, kupili starsi). Drugega nic.

če imaš dober avto, potem ne bo nič!! LP

Kaj pa je za njih dober avto? Ali je vazno koliko je star? In, kje bi lahko izvedela detajle?
Se enkrat hvala

tam jih zanima vrednost avtomobila, tip in starost.

Če imaš BMW-ja letnik 2001, 540i bol bo bol teška 🙂)

Lp

Iz česa si pa diplomirala?

Ja, pa se kaj

A je to tudi vazno za oceno visine nadomestila?

mogoče, če vejo, da ne boš dobila hitro službe, se te bodo malo usmilili! VP pa ne smeš imeti nič! Kater avto maš, ja če je kakšen novejši letnik, gotovo ne bo nič, zato si raje čimprej poišči službo, ker tistih 20 čukov itak ni nič!!!

lahko pa avto hitro prepišeš na drugo osebo!

ne zgledaš sploh zainteresirana, da bi iskala službo – verjetno si misliš sedaj še privoščiti malo počitnic (malo slabo bo to od 20k na mesec) in potem počasi iskati službo. Ena kolegica je na ta način začela in ko je začela iskati in eno leto mučno iskala (pa za ekonomistke s kar nekaj delovnimi izkušnjami naj bi bilo dovolj dela)…
Raje začni premišljevat o učinkoviti prošnji in kako se boš lotila iskanja dela..
O zavodu ti pa ne vem nič svetovat – sem se zaposlila takoj po diplomi, pa čeprav brez vmesnih počitnic – vem, da nisem naredila napake..

Zavod za zaposlovanje, to je kraj kjer se kočnajo sanje… 🙂

Vem

New Report

Close