Zavestnost in pozitivne misli
Lep pozdrav.
Sam delam že nekač časa intenzivno z pozitivnimi mislimi, hvaležnost visualizacija ,samopodoba…
Včasih se lahko z mislimi spravim v čudovite občutke se odlično počutim, takrat
sem zelo družaben , se odlično počutim , same dobre situacije se mi dogajajo.
Sam tega ne morem dovgo vzdrževat.Kr pol kljub pozitivnim mislim ne deluje to več. Mislim da pol težko mislim ker um začne z raznimi miselnimi vzorci ter zgubim zavestnost. Pa tudi dlje spim težje vstanem,se zberem…
Če meditiram z dihanjem lahko moj um umirim, rabim samo 6 ur spanja,…
Vendar mam občutek da izgubim pozitivno energijo posebej v rokah jo čutim.
Pa zelo depresivno se počutim po meditaciji,slabše.
Ma kdo kak nasvet kak bi to oboje združu ter zakaj mam te negativne misli potem- kr pride podzavest na površje mogoče?
Kak se naj znebim starih miselnih vzorcev.Poskušam jih nadomestit z novimi sam stari žal ostajajo.
Hvaležen sem vsakršne pomoči.
Hojla Aleksander
Jst sem samo en bk in se na spreminjanje vzorcev ne spoznam glih, če bi se pa slučajno kaj, bi si mislil, da so afirmacije, vizualizacije, meditacije, tudi šport, dihalne vaje, kaj še, delo recimo, gotovo je še kaj…dobra stvar za zmanjševanje napetosti, za vzpostavljanje enega trenutnega ravnovesja, zmožnosti, da delujemo. Ne odpravljajo pa te tehnike vzrokov same po sebi.
Lahko ti dam eno prispodobo.
Predstavljaj si sod, v katerega nonstop teče voda iz pipe in grozi, da se bo začela prelivat čez rob. In ti besno zlivaš vodo iz soda s kanglo, lavorjem, s šalčko, kar z rokami in vzdržuješ /lažje ali težje/ en nivo vode v sodu. No evo; kangla, lavor, šalčka, roke so afirmacije, vizualizacije, meditacije, šport, dihalne vaje. Se sprašuješ, zakaj si pol brez energije. Ja gotov da si, ker tole ven metanje vode zahteva kr nekej energije a ne. Prava stvar bi bla verjetno kaj? Da zapreš pipo a ne.
Kako pa pipo zapret? Čeprav se zgodi, da z izbiro drugačnega vedenja istočasno in spontano spremeniš tudi določene vzorce, zaradi katerih si izbiral prejšnje vedenje, je to bolj izjema kot pravilo. Treba bo poiskat vzorce, zaradi katerih se vedeš kot se, zaradi katerih te boli, kar te boli, zaradi katerih imaš tak odnos do sebe in okolja, kot ga imaš. Ne boš dosti kiksnil, če jih pričneš iskati v svojem ranem otroštvu, v odnosu med teboj in tebi najpomembnejšimi iz tega obdobja /ponavadi so to starši/. Ko jih boš našel v določenih dogodkih, boš moral te dogodke ponovno podoživeti in ovrednotiti, sedaj z odraslimi očmi, z odraslim razumom a ne. Dobro je, da se zavedaš, da so starši delali tako kot so takrat zmogli ali znali in da si jih ti dojel tako kot si jih kot otrok zmogel in znal. Zakaj je to dobro in pomembno? Da jim boš lahko odpustil in da boš lahko odpustil sebi. A je to dovolj za preobrazbo vzorcev v nove? Ne še, no ja, za ene ja, za tiste, senčne, za tiste pa še ne. Kaj so pa te sence? Če te neka lastnost silno moti pri soljudeh ali pa jo zelo občuduješ, je to dober znak, da je ta ista lastnost del tebe, potlačena, skrita nekam v podzavest in jo je potrebno iskati tam, v sebi, njene korenine pa spet v odnosih iz otroštva. Recimo, da ti gre na jetra silno, če nekdo zamuja. Zopet bo treba poiskat vzrok v dogodku ali dogajanju iz otroštva, ga ponovno ovrednotiti, oprostiti sebi in staršem verjetno. A to ni dovolj. Potrebno bo poiskati dragulj, sonce v tej senci in šele ko ga boš našel, boš lahko sprejel to senco kot del sebe. Kaj boš s tem pridobil. Dvoje. Spoznal boš, da drugi niso drugačni od tebe; ne boljši, pa tudi ne slabši in take situacije, taki ljudje se ti ne bodo več dogajali, ker si se naučil, kar so te učili in pozdravil, spremenil, kar je bilo za pozdraviti in spremeniti.
Tko Aleksander. Vsak odkrit in preobražen vzorec bo pomenil malce bolj zaprto pipo in manjšo potrebo po ven metanju vode. In več energije, ki jo boš lahko usmeril v kaj lepšega, bolj koristnega, izpopolnjujočega. Recimo v ljubezen.
Ti želim veliko uspeha pri zapiranju pipe.
en bk
poskusi z treniranjem hvaležnosti. občutek hvaležnost za vse, kar se ti ta trenutek dogaja, za vse kar se ti je zgodilo in za vse kar se ti bo zgodilo (seveda bolj konkretno).
malo treninga in hodil boš po svetu s smehljajem, vse boš videl pozitivno, brez posebnega truda.
kondicijo pa je treba na začetku pridobivat 🙂
srečno.
jaz tako delam in deluje.
en bk ti si faca 🙂
zelo doboro napisano..res..
pozdravček
Forum je zaprt za komentiranje.