Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Zavarovanje za PC

Zavarovanje za PC

Pozdravljeni.

Današnji večer me je vzpodbudil k temu, da sem začel razmišljat o zavarovanju priljubljene škatlice…računalnika.

Namreč…živim v manjšem kraju in preskrba z elektriko je v hudih pogojih hudo motena…prekinja, izklaplja ipd..
Dobro, so varovalke in prednapetostne zaščite, to je v redu, ni pa v redu, za prižgan PC ki ima vse te občutljive windowse…in se je v eni minuti ene sedemkrat resetiral, vse do nekega črnega napisa na njem, kaj da je narobe…

Se bo dalo popravit, vprašal pa sem, kaj bi bilo, če se ne bi?
Namreč…zadeva ni ravno poceni.
Sedaj me pa zanima…ali se da tovrstno zadevo zavarovat…mogoče posebej, mogoče v sklopu nekega stanovanjskega zavarovanja?
Pa zanimajo me pogoji in cena, seveda.

In še to…moj PC je star leto pa pol…ali se ga tudi zavaruje kot takega, ali kot vsakega novega? Torej…kak znesek dobim ven če ga “strela udari”…ali za novega ali za isto rabljenega?

In še izvedba sama…ali pride zastopnik domov preverit okvaro, ali se ga prinese tja, ali mora to potdit nek serviser ali kako
Sprašujem zaradi same praktičnosti in smiselnosti samega zavarovanja…namreč…da ne bi dajal 5000 nekemu serviserju, da bi ta pogruntal, da je šel PC cugrunt, potem bi pa 10000 dobil ven zanjga.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!
V sklopu zavarovanja vaše hiše ali stanovanja in sicer z razširjenim kritjem stanovanjske opreme bo poleg vaših gospodinjskih.audio-video aparatov,telefonije itd. zavarovan v primeru indirektnega udarca strele tudi vaš računalnik.Zavarovalnica v tem primeru plača popravilo računalnika,popravilo pa mora izvesti pooblaščen servis, dajatev pa je potrebno izkazati z računom.Lahko mi pošljete podatke o kvadraturi vaše hiše ali stanovanja,pa vam lahko izračunamo koliko bi takšno zavarovanje stalo.
Lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close