Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zatrdina

Zatrdina

Spostovani!

Navse cenim Vase delo in trud!

Moj problem je sledec: Nekje dva tedna nazaj sem opail zatrdino (bula) na levi ritnici (na robu “razpoke”). Bula je cutna ze ob dotiku koze (kot nek mozolj, vendar to ni). Bula je trda in v velikosta fizola (cutis, ce z dvema prstoma nagubas kozo naokoli). Zadeva ni boleca.

Nisem preprican koliko casa ze imam to bulo na tem mestu vendar se mi zdi da vec kot 14 dni (mnogo vec) in spomnim se ze iz solskih dni, da sem po dolgem sedenju na tej strani obcutil kot bi sedel se na necem a nikoli nisem zares preveril.

Star sem 21 let.

Kaj mi predlagate? Kaj bi to utegnilo biti?

Spoštovani!

Zelo verejtno gre za zlato žilo – hemeroid, tj. zadeblejnea žila zaradi zastajanja krvi v venah. najbrž ne gre za kakšno vnetej, sicer pa bi bilo treba to pogledati od blizu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani!

Zahvaljujem se Vam za res hiter odgovor!

Mogoce me niste najbolje razumeli zato dodajam se tole:
Zatrdlina je na zunanji strani ritnice (na razpoki) in je cca 5 cm oddaljena od anusa.

Je res kaksna moznost, da hemeroid pojavi tudi tam? Namrec kakor sem si na hitro pogledal slike z interneta o hemeroidih je vse bolj usmerjeno na anus.

Podobnosti svojega primera z hemeroidi nisem nasel.

Vam je morebiti to dopolnilo spremenilo sum oz. dalo kaksno novo idejo?

Lepo Vas pozdravljam!
…in se Vam zahvaljujem za dodanta pojasnila!

Andrej

Spoštovani!

Seveda je to čsito nekaj drugega. Hemeroidi normalno odpadejo kot možnost. Potem se le podajkte k zdravniku. Lahko gre za več stvari: tur (furunkel, tj. loklano gnojenje lasnega folikla), kakšno nepredivedno povezavo med črevesom in delom podkožja, ali za zamašeno lojnico. Kratek pregled lahko rzčisti praktično vse dileme.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close