Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zatekli prsti na rokah

Zatekli prsti na rokah

Pozdravljeni,

najprej bi rada pohvalila vaš forum. Zdi se mi ena najboljših slovenskih spletnih strani na kateri sem našla že veliko koristnega zase in za svojo družino.

Vprašala bi za svojega moža. Ima rano na dvanajstniku in je bil pred desetimi dnevi začasno odpuščen iz bolnice. Stanje pri njem je bilo, ko se je to začelo, zelo kritično, izgubil je veliko krvi (ponoči, ko je šel na stranišče, je za nekaj trenutkov zgubil zavest in padel), tako da ga je rešilec odpeljal na urgenco v Ljubljano, na oddelku za intenzivno nego je ostal dva dni, kjer je dobival infuzijo in transfuzijo. Doma se zdaj počuti dobro, vsako jutro vzame tableto na tešče in se drži diete.

Sedaj pa k vprašanju. Je človek, ki ne more ves čas sedeti na miru, zato je pred hišo malo pometal, da je bil zraven še malo na svežem zraku. Po kakšnih petnajstih minutah, kot je sam dejal, pa so mu prsti na rokah zelo zatekli. Z delom je takoj prenehal in tudi oteklina je kmalu minila.
Zanima me kaj bi bilo temu vzrok. Rečem lahko da so bili vsi izvidi krvi v bolnici v redu, pritisk ima normalen.
Naj omenim še da je star 29 let, nekadilec, občasno je spil kakšno steklenico piva, pri višini 180 cm tehta 90 kg.
Na splošno je zdrav, samo pred tremi leti je imel ledvične kamne, ki pa so šli ven po naravni poti v nekaj dnevih.

Upam da nisem bila predolga, samo malo več podatkov sem napisala, ker menim da bi vam lahko bili v pomoč.

Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Kljub temu, da ste stanje zelo podrobno opisali, vam žal ne bi znal konkretno odgovoriti. Če je bila raven beljakovin in hemoglobina normalna, potem ne vidim pravega razloga za kratkotrajno otekanje, niti bi mu zaenkrat ne pripisoval pretirane pozornosti. Včasih je dovolj nekaj lokalnih dejavnikov – menjava toplo hladno, manjši napor. Če pa se stanje ponovi 8ponavlja) potem bi bilo potrebno preveriti stanje ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

zahvaljujem se vam za odgovor.

Sedaj pa bi vas rada prosila še za obrazložitev naslednjih stavkov, ki so bili napisani na dokumentaciji, katero so mu po pošti poslali iz bolnice.

” Pri laboratorijskih izvidih je bila beležena indirektna hiperbilirubinemija. Glede na pozitiven izvid serologije na HP svetujem dodatno še speljati eradikacijsko terapijo.”

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Laboratorijski izvid govori za rahlo zvečan bilirubin v krvi, kar je lahko posledica napora, poškodbe (tudi manjše) ali infekcije.

Eradikacije HP pomeni iztrebljenje bakterije Helicobacter Pylori, ki v želodcu povzroča bolečine in draženje. V ta namen bo jemal kombinacijo dveh antibiotikov in omeprazola.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close