ZASVOJENO STISKANJE MOZOLJEV

Pozdravljeni!

Že od osnovne šole se ubadam s stiskanjem mozoljev. Moja koža načeloma ni mozoljasta (tisti veliki pubertetniški mozolji, akne ali ogrci)… tega v puberteti skoraj nisem imela, imam pa že od vedno pikčasto kožo (tako kot vsi v moji družini). Mislim da se temu reče KP ali strawberry skin… ko imaš po rokah in nogah take pikice oziroma dlake pod katerimi je majhna bulica in če jo stisneš pride nekaj ven (ne gnoj ampak nekaj belega ob dlaki)… skratka moja koža je prekrita s temi bulicami in jaz sem zasvojena s stiskanjem teh bulic.
vedno sem vedela, da je to problem.. včasih je bil še hujši kot danes, saj sem si na rokah mozolje stiskala tako močno, da imam zdaj manjše brazgotinice.

Ko zagledam eno bulico si ne morem pomagat, da je nebi stisnila, pa če se še tako trudim. To potem pelje v drugo in še eno zraven in potem se znajdem v začaranem krogu in padem v nek “trans” ko si včasih po deset minut ali več samo stiskam mozolje. včasih na nogah včasih na rokah.

Med dejanjem si želim odnehati pa ne morem in to me STRAŠI. Vem da bom to obžalovala in vsakič mi gre na jok, ko preneham in se pogledam. Ne vem več kako naj se tega rešim in nočem, da bi moja koža pri 20ih izgledala izmaličeno. res potrebujem pomoč, ker sama se ne znajdem več. Mislim da gre za zasvojenost, ker sem sama sebi vsakič rekla TO JE BILO ZADNJIČ in nikoli nisem zdržala več kot dva dni.

Zanima me ali je kdo že premagal tako težavo in ali sploh razumete o čem govorim=)

Hvala že v naprej.

jaz jih mm ful po hrbtu in ta trans občutim ko mi jih nekdo stiska. 😀