Najdi forum

Pozdravljeni. Ne spim, ker se je šola komaj začela in se je hči zaradi zasmehovanja ponovno prijokala domov. To traja že tretje leto.
Kako maj ji pomagam?

Spoštovani,
Medvrstniško nasilje – bullying je za naše otroke zelo težka in neprijetna izkušnja, ki ga sami ne zmorejo ustaviti.
Toplo bi vam priporočala pogovor s šolskimi svetovalnimi in strokovnimi službami. Naj ukrepajo čimprej, da otrok ne bo več izpostavljen težavnim odnosom in nasilju. Tudi za vašo hčer in vam bi priporočala delo na sebi v smislu povečevanja osveščenosti in okrepitve asertivnosti.

vse dobro vam želim,
Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I [email protected] I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Odvisno, na čigavo stran se pristojni postavijo. Nasilje traja že tretje leto…

Šolska svetovalna služba ali prepis na drugo šolo…

Nujno najprej pogovor z razredničarko. To je nedopustno. Žal niso vsi učitelji in učiteljice enako občutljivi za te stvari. Tudi jaz osebno imam mešane izkušnje. Medtem ko je recimo ena razredničarka načrtno že od prevzema razreda delala na spodbujanju strpnosti, empatije, medsebojne pomoči med sošolci, se je drugi takšno nasilje zdelo le smešna vragolija, s katero otroci ne mislijo resno. Morda, a žrtev to občuti smrtno resno in je prizadeta.

Kaj še lahko storiš ti sama. Hčeri moraš vliti dovolj samozavesti in jo načrtno pripravljati na takšna soočenja v življenju. To, da jo žalijo in ponižujejo, ne pove nič o njej, pač pa veliko o teh nasilnih otrocih.
Temo lahko načneš tudi na roditeljskem sestanku, pred vsemi starši. Itak si vsi mislijo, da moj pa že ne …

Zakaj pa jo zasmehujejo?

Nasilje je treba pokazati, se mu upreti in kaznovati tistega, ki nasilje ustvarja.

New Report

Close