zaskrbljena

zaskrbljena
včeraj sem imela morfolog., noseča 20t,6/7. izvidi nuhalne CRL 53.8, BPD 19.3, NT 1.7, STARA SEM 32 LET. Na pregledu je zdravnica najprej opazila “senco”(genska(?) napaka) v levem prekatu srčka in me pomirila, da le-ta lahko še sama po sebi izgine. Na vprašanje, kaj to pomeni v najslabšem primeru, je odgovorila, da mongoloid. Šele po odgovoru, je “senco” našla še na možganih. Nosna kost je lepo vidna. Vem, da lahko ni popolnoma nič, vendar bo teden do dodatnega pregleda v lj. porodnišnici kar malo dolg. Koliko je sploh možnosti, da je z mojim fantkom vse ok, oziroma kaj se dogaja?
Jasno mi je, da pred pregledom ne morete skoraj ničesar reči. Prosim, če mi lahko morda vsaj v % poveste koliko takih nosečnic je “zmotnih”. Vem, da 100% odg.ni.
Hvala, da ste!

Spoštovani,

žal mi izraz “senca” ne pove ničesar, lahko le predvidevam, da je bila v srcu vidna “hiperehogena pika”, kaj naj bi bila senca v možganih, pa nimam pojma. (morda cista horioidnega pleteža?). Kakorkoli, tudi če bi šlo za zgopaj omenjena dva pojava je verjetnost, da je s plodom vse OK, preko 99%.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close