Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zaskrbljena

Zaskrbljena

ker sem vam pred časom zaupala mojo težavo z dihali se zopet obračam na vas in vas sprašujem naslednje. Aprila nisem do konca prebolela prehlada z vročino, zato se mi je čez teden dni pri smejanju na postelji pojavil rahel napad, če se temu tako reče z kašljem in malce oteženih dihanjem, po žlici medu je bilo boljše. Nato čez dva dni spet po vožnji s kolesom, ampak doma po 10 min. Spet sem vzela žlico medu in boli je vse ok. Šla sem na metaholinski test in ta je bil pozitiven, ker me je že na začetku dušilo ko sem sploh začela kaj vdihavati, saj so me obsedli z vrsto vprašanj in domnevanj kot so (verjetno gre za tuberkulozo, raka lahko dobi tudi mlad človek….)Jaz sem bila na dnu. Alergo testi niso pokazali ničesar. COR. je bp, spirometrija tudi, celotni IGE je < 18-IE/ml. Diagnoza pa latentna bronhialna astma i.o. Nikoli prej nisem imela težav z dihali, ne bronhitisov, ne angin, ne grip...sedaj pa tole. V sorodstvu in družini nima noben težav z dihali, niti alergični niso na kaj. Kaj to zame pomeni. Sem zelo zaskrbljena, ker koliko sem prebrala bolezen ni lahka. Vedno in povsod te lahko doleti kaj hudega. Sedaj, moram potrkati imam mir. Tudi ob velikem naporu, pred par dnevi ni bilo nič astmi podobnega.Zdravil nimam. Hvala

Spoštovani!

To za vas pomeni, da ste zdrava. Ne obremenjujte se s tem, kaj bi bilo, če bi bilo. Živite svoje življenje, živite vsak dan posebej, jutri bo prišel sam. Četudi bi imeli astmo, vas to ne more (ob ustreznem zdravljenju) ovirati pri vsakodnevnih dejavnostih. Takratni napadi pa so bili verjetno povezani s spremenjeno sluznico v žrelu, ki je bila bolj občutljiva na zunanje dražljaje (izsušitev ob smejanju ali večjem naporu).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Že kar nekaj let imam občasne krče v predelu zadnjika (danke). Bolečina me včasih brez opozorila prešine in je včasih zelo močna, da ne morem niti sedeti, kdaj drugič pa imam ves dan ali celo več dni neprijeten občutek, podoben tistemu, ko se telo (oz. danka) sprošča po krču. Bolečina se pojavlja nekaj centimetrov (ne morem natančno določiti kraja) od vhoda danke v notranjosti telesa. Na začetku so se mi ti krči pojavljali, če sem sedela na čem mrzlem (npr. na kamnu ali na lesenem stolu) in me je zeblo, zadnja leta pa se tega izogibam, tako da to najbrž ne more več biti vzrok. Stara sem 27 let.

Vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam!

Hvala za odgovor g. Janko, tukaj na forumu smo se eni že prav navezali na vas.
Hvala vam za vašo pomoč.

Lep dan….

Spoštovani!

Ne upam si trditi, da je to, to, pa vendar te bolečine še najbolj spominjajo na t.i. tenezme, to je krčenj črevesa kljub praznemu črevesu. Bolečine so neprijetne, dokler ne gremo (pa čeprav malo) na stran. Seveda je možno, da imate kronično vneto črevo, le da bi ob tem imeli občasno tudi driske s primesjo sluzi in/ali krvi. Poizkušajte zaužiti dovolj balastnih snovi in ne pozabite litra in pol vode.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close