Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zaščitni faktor za sonce

zaščitni faktor za sonce

Pozdravljne,

sem mamica 1leto stare punčke. Maja in poleti gremo na morje.

Prosim za nasvet kakšen zaščitni faktor za sonce naj kupim? Ali res mora to biti velik faktor 30 ali več ali pa je to nesmisel. Saj potem otrok ne dobi prav nič barve. Katere proizvajalce,znamke najbolj priporočate za otroško kožo?

Prosim še za nasvet na kaj moram biti posebej pozorna na morju oz.soncu?
S čim ste lajšale sončne opekline, če seslučajnole pojavijo?

Hvala

Ojla!

Jaz sa svojega malcka uborabljam kremo od Vichya, zelo visok faktor. Sama sem imela alergijo na sonce in po tej kremi je nimam. Zares je odlicna. Sicer pa, nikar se en obremenjuj z barvo malcice raje poskrbi za njeno zdravje in dobro pocutje!

lp mars

Lanko leto je bil naš fantek toliko star kot je tvoj sedaj. Mazala sem ga s Nivejino kremo faktorjem 25 od začetka pa tudi s 30. Imajo pač občutljivo kožico.

Andreja

Tudi jaz uporabljam Vichy ali Bubchen pripročam oboje….

LPL

Mi smo vedno uporabljali Buebchenovo kremo ali pa kar Delial za otroke, ki je bila odporna na pesek in vodo. Pa nič več kot faktor 20, saj pravijo, da so višji že nevarni, pa sem že pozabila zakaj:)

In nikoli ga ni sonček opekel. Ga je treba pač večkrat namazat:)

Malo barve pa tudi otroci morajo imeti, a ne?

Kreme z zelo visokim faktorjem vsebujejo rakotvorne snovi, ki jih ne bi dajala niti na svojo kožo, posledično pa svoji hčerki še manj. Absolutno je faktor, ki je višji od 30, nepotreben. Najbolj pomaga izogibanje soncu, sploh v času najhujše vročine.

Pri nas uporabljamo max . faktor 15, pa ni opeklin.
Vichy je vredu, niti cena ni visoka glede na kvaliteto.
Mi uporabljamo Thalgo.

Oj, najnovejše raziskave pravijo, da so mazila s faktorji več ko 8 v bistvu tako polna kemikalij, da je vse skupaj bolj škodljivo kot sonce. Otrok pač ne sme biti na soncu med 11. in 16. uro (tudi za odrasle priporočljivo), zaščiten s pokrivalom, lahko tudi oblečen v lahno, široko majčko. Pozdrav, M.

New Report

Close