Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zarodne celice

zarodne celice

Ali se je katera odločila za darovanje zarodnih celic v javno banko?

Mi lahko opišete, date kakšen link o tem, ker na strani od ZTM ne najdem nič takega, njihovega odgovora na mail pa tudi še nisem dobila, poleg tega me res zanima kakšna izkušnja iz prve roke.

JAZ IMAM 27.10 tam razgovor, ker sem se odločila darovati.Ampak ne bi, da mi dajajo injekcije- naj gre naravno, če je le možno.Fajn se pozanimaj.Morda info: daruj.com

Naravnega načina ni. Brez injekcij izgleda tako, da ti pod splošno narkozo s konjskimi iglami prebadajo votle kosti in ven vlečejo celice. In ko se zbudiš, moraš še lep čas ležati na trebuhu, da ti iz nastalih luknjic ne steče ven vsebina. Posledica bi lahko bila trajna ohromelost. Pa še par dni imaš precejšnje bolečine. Verjemi, ko sem imela možnost izbire med tem in med par injekcijami, sem se odločila za injekcije. In sem preživela brez večjih muk.

Sem pa dala celice za znanega prejemnika, ne za banko.

Jaz sem jih darovala 27.5.2008
Izpolnila sem en vprašalnik, nato pa je mož medtem ko sem čakala da me pošljejo v porodno šel do ZTMja po paketek in po porodu so odvzeli kri iz popkovnice in še meni 2 epruveti. Je bilo pa to takrat še zelo na začetku in v P še niso točno vedli kaj in kako.
Pač slaba komunikacija med ZTMjem in P. Upam, da je sedaj že kaj bolje. So bili pa zdravniki in babce ful navdušeni nad javno banko in ni bilo problemov z odvzemom.

Mislila sem na zarodne, ne celice kost. mozga. Torej to, o čemer govori mya. Napovedan pa imam carski rez.
Mogoče se še kakšna oglasi z izkušnjo. Hvala.

Sory za nesporazum, jaz sem odgovorila ROZI, ki je kot kaže tudi mislila na darovanje lastnih matičnih celic. Ne na zarodne celice iz popkovine.

Mislim, da je ROZI imela v mislih jajčne celice – jajčeca in ne matičnih.

New Report

Close