Spostovani!

Pisem Vam ze tretjic. Dvakrat sem bila zelo zadovoljna z Vasim odgovorom, pa tudi s tem da ste mi odpisali v zelo kratkem casu.
Moje tezave v zvezi z zardevanjem so Vam ze znane. Sedaj pa imam za Vas se nekaj vprasanj.
Ta teden sem bila pri nekem psihologu, s katerim sem se pogovarjala o moji tezavi. Priporocil mi je neko tehniko s katero bi se kadar bi postala nervozna pomirila in preprecila zardevanje. Vendar ta tehnika ni uporabna kadar me nekdo preseneti in se ne morem vnaprej pripraviti. Pa tudi nisem je se imela priloznosti sprobati, saj sem imela to srecanje s psihologom pred dvema dnevoma. Zdi pa se mi da ko bom imela kak javni nastop ta tehnika ne bo pomagala, ker bom prevec zivcna. No, sprobala jo seveda bom. Ta psiholog mi je ko sem ga povprasala po tabletah (antidepresivi in beta-blokatorji) odsvetoval njihovo uporabo, saj je mnenja da bi tako le odlagala svojo tezavo. Meni pa se zdi da bom mirnejsa ce bom imela tablete takrat ko bo to nujno potrebno, saj me ne bi skrbelo ze vnaprej, tako kot me sedaj, sicer pa bi svoj problem resevala s pomocjo psihoterapije.
Kaj si Vi mislite o tem? Ali mi priporocate uporabo zdravil? Ali ta zdravila kako negativno vplivajo na ostale zivljenske procese in organe? Imajo kake dolgorocne posledice? Ali se jih lahko jemlje le obcasno ali jih je treba jemati vsak dan? Za koliko casa pomiri enkratni odmerek zdravil (vec ur)? Ali ste jih ze kdaj predpisali proti zardevanju?
Najlepsa hvala za odgovore in lep pozdrav.

Sšpoštovana Alja, za vas vsekakor ne pridejo v poštev pomirjevala- te je imel verjetno v mislih vaš psiholog ( o drugih možnih zdravilih seveda nima strokovnega znanja in jim je lahko naklonjen ali nenaklonjen le po čustveni valenci), v terapiji socialne fobije, kamor prištevamo vašo težavo pa so se obnesli nekateri ( ne vsi ) antidepresivi, ki ne zmanjšujejo vloge psihoterapije, še več, proces učinkovito pospešijo.Ne gre sicer za zdravila, ki bi povzročala odvisnost ali spreminjala osebnost , vendar njihovo uporabo mora nadzorovati psihiater, predvsem zaradoi prilagajanja odmerka.Obiščite psihiatra in mu obenem predlagajte funkcionalno sodelovanje z vašim psihologom.

Spoštovani!

Pred kratkim sem se narocila v vasem zdravstvenem domu, tako da se bom o antidepresivih ki bi mi pomagali pri moji tezavi pogovarjala z Vami. Vesela sem da ste mi odgovorili, ker me je najbolj zanimalo kaj si Vi mislite o medikamentoznem zdravljenju moje tezave in ker ga ne odklanjate sem tega zelo vesela, saj se mi zdi da nujno potrebujem nekaj, saj sem ze obsedena s svojo tezavo.

Da te malo potolažim, nisi edina, ki ima ta problem. Tudi jaz namreč “boleham” za socialno fobijo in vem kako se počutiš, kaj so tvoje skrbi, strahovi in kdaj se pojavljajo.

Najbolje je, da greš k psihiatru kot sem šel jaz sam. Verjetno ti bo napisal recept za Seroxat, ki pomaga oz. delno umirja stanja, ki se pojavljajo ob določenih situacijah (npr. nastopi v javnosti). Sama zdravila ne bodo odpravila vseh težav, ti pa bodo odprla oči in pomagala pri reševanju tvoje situacije.

Vesel bi bil, če bi si dopisovala in izmenjavala mnenja, izkušnje in tudi “strahove” 🙂. Če si za to mi odpiši na mail [email protected].

Lp,

S.

Lep pozdrav!

Zanima me, kje ima dr.Vanja F.Rejec svojo ambulanto in kako sploh lahko prideš k njej na posvet? Koliko časa čakaš? Kje se naročiš? Hvala za odgovor!

Čakalna doba je do mesec dni, za zelo nujne je ni.

New Report

Close