Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaraščena kožica

Zaraščena kožica

Pozdravljeni,

Pediater je pri pregledu pri 3 mesecih ugotovil da ima dojenček zaraščeno kožico (pri pregledu pri 1 mesecu je rekel da le ta ni zaraščena). Predpisal je kremo kutarid, ki naj jo enkrat dnevno uporabljamo en mesec in pol. V navodilih piše da je krema primerna od 1 leta dalje in še to ko je otrok suh (brez plenic). Dojenček nima težav z odvajanjem vode. Ali je res potrebno uporabiti kremo že sedaj ali je bolj smiselno počakati.

Lp

Zraščena kožica je pri fantkih pogosta in se pogosto tudi sama razreši nekako po 1. letu starosti. Gre za fiziološko, rekli bi normalno fimozo.

Šele kasneje, predvsem pri fantkih s ponavljajočimi vnetji sečil (ko moramo ujeti vedno res reprezentativen vzorec urina, kar je pri fizmozi težko), tam po prve, drugem letu, pristopimo s kortikosteroidnimi mazili, da sprostimo kožico in se spolovilo normalno neguje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close