Zapuščen muc!!!

Pozdravljeni!
Prosila bi vas za kakršnekoli informacije oz. pomoč, na koga se lahko obrnem-namreč v naši okolici se potika zapuščen maček, precej star(na pogled), je v zelo slabem stanju. Sicer mu dajem hrano, vendar so pri tem problemi, ker je napadalen.Pravzaprav, ko se mu s hrano približujem,se vrže na tla in se kotali in muza, ko pa posodico odložim pa napade roko.
Nimam nikakršnih izkušenj, sploh pa kar se mačk tiče, bi mu pa rada pomagala, ker je res v slabem stanju.
Pa še to ,konec meseca se selim,(drugače živim v pritličju in maček redno hodi jest k nam),ko mene več ne bo mu ne bo mogel nihče pomagati, zato se obračam na vas. Sem pa drugače iz Celja.

Lep pozdrav!

Mogoče bi ga najprej peljala k veterinarju, ne vem, je samo zanemarjen, ko pišeš, da je v slabem stanju, ali ti izgleda bolan, drugače pa najbolje, da za hranjenje prosiš kakšno prijazno sosedo, najbrž ti nisem preveć pomagala, vsekakor upam, da najdeš rešitev, lp!

Če se ti mucek pusti prijet bi ga lahko odnesla na veterino, da ocenijo njegovo stanje. Če se bo izkazalo da je zdrav je potebno samo malo dobre volje in bo iz zanemarjenega zunanjega mačkona hitro postal negovan hišni ljubljenček.
Kaj pa možnost, da se mucek preseli skupaj s teboj in da postane stanovanjski muc?
Če ta možnost ne pride v poštev ga mogoče lahko kljub temu da se seliš, (če seveda ne greš v drug kraj) še vedno hodiš hranit. Ali pa kot je predlagala Polona, prosiš kakšno dobro sosedo, da mu da jest, ti pa ji prineseš npr. vsak mesec zalogo briketov.

Lep pozdrav!

Prijeti si ga ne upam, ker je napadalen,kar se sosedov tiče ni varjante, da ga kdo hrani, ker so ga že preganjali in naganjali stran. Tudi varjanta,da ga bom hodla še naprej hranit(ko bom preseljena) odpade, ker to je pritlično stanovanje obdano z ograjo.Za mano pridejo drugi živet(kdo,ne vem), v glavnem če bi hodila hranit še naprej tega reveža, bi mogla plezati čez ograjo,to pa ne gre, niti ne bi nikoli vdirala na tujo posest.
Sama ga ne morem imeti, ker žal ne živim sama, bi se morali ostali strinjat, kar se ne.
Je pa res v zelo slabem stanju, po telesu ima prav krvave rane, na nekaterih mestih je čisto brez dlake, oči so vnete in krvave. Ko bi se vsaj lahko obrnila na kakšno društvo, ali kaj podobnega.

Kaj pa ce macka ujames na zivolovko in ga odpeljes h veterinarju?

Kaj pa Duštvo proti mučenju živali v Celju. Jaz imam te dve tel. št. upam, da še držita. 03/548 5709, 03/541 33 58. Mogoče bi ti pomagali mucka ujet, seveda s pomočjo živolovke. Mucka bi obvezno moral pregledati veterinar in oceniti njegovo stanje. Če je mucek star in bolan ga je bolje evtanazirat kot da se muči, še posebej če praviš, da ga ne bo nihče hranil in da ga celo sosedje preganjajo. Vsekakor se najprej obrni na Društvo!

Lep pozdrav!

Najbolje bi bilo, da bi ga poskusila ujeti- z zivolovko ali s čim drugim(vaba v boksu…). Potem ga pelji k veterinarju, in če je zdrav bi ga poskušali oddati.

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

New Report

Close