zanositev in tabletke
Dober dan!!!
imam en strah:
pred tremi leti je punca zanosila z mano takoj po prenehanju kontracepcijskih tabletk.Takrat je bila stara 20 letm jaz pa 22 let.Vendar sma pol naredila splav z tabletko ,ki jo je dobila v nožnico.
Zdaj sva se odločila da bi imela otroka.Začela sma imeti nezaščitene spolne odnose takoj po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk.
Prvi mesec se ni prijelo. Zdaj sva že v drugem krogu.
Strah me je, da ima punca mogoče sekundarno neplodnost.Ali, da imam jaz mogoče poslabšanje semena zaradi vnetja obmodka,ki sem ga imel pred 8 meseci.
1, Zakaj zdaj ni uspelo prvič, takrat pa je v prvo zanosila???
2. Ima mogoče punca lahko sekundarno neplodnost??
3. je mogoče v treh letih lahko pri meni prišlo do poslabšanja sperme ali neplodnosti??
Kaj naj nardima,ker je težko določiti ovulacijo,zaradi prenehanja jemanja kontracepcijskih.
Ko jih je prenehala jemat je dobila 3 dni krvavitev,ki se je pojavila takrat, ko bi morala dobiti menstruacijo,če bi jemala kontracepcijske.Se pravi 28 dnevni ciklus.
Sam ne vema, če je to bila menstruacija,ker je trajala samo tri dni.In ker je pred jemanjem kontracepcijskih imela zelo neredne menstruacije,dolgotrajne in boleče.Zdaj pa je ni bolelo nič.Le malo špikanja in boleče prsi par dni prej.Pa ne veva, če je to bila menstruacija, zato tudi ne veva, kdaj bo ovulacija oz kako jo izračunati.
kaj nama lahko pomagate??
zakaj zdaj ni uspelo prvi mesec, če takrat je??
kaj če je mogoče pri punci prišlo do sekundarne neplodnosti??
imam mogoče lahko slabšo spermo v 3 letih ali se je pojavila neplodnost??
kaj naj naredima??
hvala
Narediti ni treba nič, imajte le običajne spolne odnose brez kontracepcije in dekle naj uporablja še vitaminski dodatek folne kisline vse dokler ne zanosi. O neplodnosti lahko govorimo šele po letu dni nezaščitenih rednih spolnih odnosov, šele takrat bo njen ginekolog začel z raziskovanjem morebitnih vzrokov neplodnosti. Menstruacija po zadnji škatlici tabletk je bila redna in običajna za tabletke, sedaqj pa se mora vzpostaviti nazaj delovanje jajčnikov in ciklus takšen kot pred uporabo tabletlk.