zanositev

Zanima me ali ste ste se dolgo “matrali” preden ste zanosile? Midva delava na tem že nekaj mesecev, pa še ni uspeha. Kakšen nasvet, kdaj, kako,…?

Uspelo nama je v prvo, tako da ti ne vem lih kaj svetovati. Bo že, prepusti se!

spolni odnos naj bo na 2-3 dni,tako ovulacije ne bost zgrešila

Dejansko se lahko naredi da zgrešita.
Moj primer je naslednji – zaradi zapletov (preveč za pisati tukaj gor) sem dobila testeurje za ovulacijo. Potrebno vsak dan opoldne testirati. (seveda cca okrog ovlacije, ne ves mesec). Začela v sredo, v soboto se je pokazalo, da bo… Popoldne me je začelo boleti v predelu jajčnikov (se dogaja vsak mesec in takrat se še usedem komaj, kaj šele kaj drugega), ampak sem rekla – bom stisnila zobe in dajmo probat. Prijelo se sicer je, hotela sem samo povedati, da sem naslednji dan zanalašč porabila še en test – o možnosti zanositve ni bilo več ne duha ne sluha. Če tisti večer ne bi, ne bi bilo nič, ker tudi spermiji niso vedno najbolj pripravljeni dolgo jurišati..
Priporočam te testerje – ampak poskusi preko ginekologinje, to, kar lahko kupiš v lekarni je žal bolj stran vržen denar.

Prvič v prvo, drugič prej, kot smo sploh načrtovali.🙂

ida če imaš spolne odnose na 2-3 dni ovulacije ne moreš zgrešit ne glede na testerje. Spermiji namreč preživijo 5 dni v telesu.
Če za spolne odnose čakaš na ”pravi” dan pol ga pa res lahko zgrešiš.

Tako je, pogosto in z užitkom. 🙂))

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Po dveh letih poskušanj verjemi, da vem, da lahko zgrešiš..

Pa sem prvič in drugič (žal se ni izšlo) zanosila brez težav tisti mesec, ko sva se odločila, da bova imela otročka.

Spermiji niso isti pri fantu starem 20 let ali pri 30 letih. Po 25. letu njihova moč in tudi kočina začne upadati. In če čakaš na pravi dan, imaš več možnosti, da rata, kot če imaš spolne odnose prepogosto. Dokaz za to je moj drugi otrok.

Matrala sva se 8 let a je bilo potem toliko bolj sladko.
Ne obupaj!!!

Ne štekam najbolj tega.
Ali ni potemtakem vseeno tudi, če čakaš na pravi dan, kajti če je kvaliteta slaba potem na ta dan ni kaj več možnosti dejanske oploditve. Če so spermiji prešvohni, da bi zadeli jackpot…kaj ti potem pomaga, če veš, da ženska ovulira?

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

6 mesecev intenzivne akcije:):):)

Trava raste počasi, toda Zemlja je potrpežljiva.

Prvič po skoraj enem letu, drugič in tretjič “na prvo”.

no sicer je mogoče brez veze. Ampak res nimaš prav.
Pri spolnih odnosih na 2-3 dni ovulacije ne zgrešiš in to je dovolj dolga doba, da se spermiji obnavljajo. Pogostejši spolni odnosi niso priporočljivi takrat, ko ima moški težave z neplodnostjo. Ovulacijski testi so pa namenjeni temu, da ženska sama preveri ali ovulacijo ima in ne čakanju ovulacije in spolnemu odnosu tisti dan.
Sicer pa, ko je ovulacijski test pozitiven ovulacija nastopi čez 24-48 ur. Tako, da imaš spolni odnos ravno tako dan oz. dva prej.

Če so težave z neplodnostjo je potrebno k ginekologu po napotnico in k specialistu (eno leto poiskušanja, po 35 letu 6 mesecev poiskušanja). Če ni težava pa samo redni sproščeni spolni odnosi brez razmišljanja o najhujšem.

In pri zdravem moškem po 25 letu plodnost ne začne padat. Tudi po 35 letu plodnost še ne pada. Razen, če ima zdravstvene težave.
Ženska se rodi z že določenim številom spolnim celic in po domače povedano, ko to porabi je konec (mena). Moškemu se spolne celice obnavljajo praktično v nedogled. Moški, ki postane oče tudi pri 60ih je nekaj povsem normalnega (kar se plodnosti tiče).

Pa brez skrbi vem o čem pišem saj živim z neplodnostjo že veliko veliko let.

končno po 2 letih nezaščitenih odnosov, takrat ko sem najmanj pričakovala…je bila pa želja velika…. tako, da jaz nisem ravno najboljša oseba za nasvete o zanositvi dajat.verjetno je res treba uživat in nič mislit na to, pa je hitreje, kaj pa vem?

Po dveh letih in pol rednega prizadevanja. Sem dala skozi terapije s klomifenom, histersokopijo, laparoskopijo. Lanski december nama je pa prinesel najlepše darilo in zdaj veselo čakava. Težko opišem, kako radostno pričakujeva tega otročka. Tudi prej sem si ga neznansko želela, ampak zdaj se mi zdi še večji zaklad.
Vso srečo pri zanositvi!

Glej, Kitty, bom odnehala. Imej prav ti, meni so se pač pri zdravljenju sekundarne neplodnosti očitno večkrat zlagali. Na srečo sem vsaj zanosila tako, kot so mi obljubili.

Drugače pa – srečno vsem, ki poskušate in ne obzupajte prehitro.

upam,da bo ratalo..enkrat…delava pa 6 mesecev na tem…moram psiho dat na stran…sem pa mal žalostna,ker sem pač prvič takoj zanosila ,no apak takrat sem bial tuid dost mlajša…

nama je ratalo takoj, tako da si sploh ne morem predstavljati kaj nekateri doživljajo – vsak mesec čakanje in nato razočaranje…pravijo da veliko naredi psiha, ampak je verjetno res težko ko si tako želiš otroka dati psiho na stran. Jaz verjamem da kdor si dovolj želi in prizadeva mu nekoč uspe, tako da vse ki si močno želite, enkrat vam bo uspelo in takrat bo toliko lepše! Srečno!

New Report

Close