Zanima me, katere dobrine so v skladu s standardi socialnega varstva za preživetje in katere ne?
Zanima me, katere dobrine so v skladu s standardi socialnega varstva za preživetje in katere ne?
Tiste, ki so nujne za preživetje.
Pri tako ohlapni definiciji dobrin, ki so potrebne za preživetje, je dana možnost diskrecijskega odločanja CSD-jev (v primeru izrednih denarnih socialnih pomoči). CSD se lahko odloči, da avto je ali pa tudi ni nujen za preživetje. Isto velja za računalnik (npr. oseba ga potrebuje za pisanje prošenj za službo, ni pa nujen za preživetje, tako da en CSD lahko odloči tako, drugi pa drugače). Na tem področju so nato dane tudi široke možnosti za raznorazne pritožbe… Nekdo, ki mu CSD zavrne nakup avta kot nujen strošek, živi pa v kraju, kjer ni javnega prevoza, bo takšen nakup smatral kot nujen strošek…. Nekdo, ki pa živi v Ljubljani, pa se lahko vozi z LPP po vsej Ljubljani oz. marsikaj mu je dosegljivo celo peš in zato avta nujno ne potrebuje…
Gre predvsem za to, da brez avta lahko živiš, brez hrane pa ne. Kot tudi brez ogrevanja po zimi ne, brez vode,…
Verjemite, da brez avta lahko preživite, kot tudi brez računalnika, ali pa je to dovolj za nek normalen standard v današnji družbi in času, je pa že druga zgodba.
p.s. četudi bi CSD odobril DSP za naku avta, KAR JE SEVEDA NEMOGOČE, kakšen avto pa bil ahko kupili in kako bi ga potem vzdrževali??? Mene ob zaposlitvenem statusu močno okrne registracija, pa imam star avto letnik 2000, majhen. Kje so šele servisi.
Je pa res kar pravite – kdor živi v Lj., ima vse na dosegu rok in tudi avtobus, mi, vozači izven Lj., pa smo odvisni od prevoza (do mojega kraja še avtobus ne pelje!!!) – vendar, ko sem bila brezposelna, me je do ZRSZ-ja zapeljal sosed.
Treba se je znajti, sigurno pa je avto mali luksuz, mar ne?
Potem mi pa povejte, kako je lahko neka družina dobila izredno denarno socialno pomoč za počitnice na morju? Ali otroci brez morja ne morejo preživeti?
Forum je zaprt za komentiranje.