zamenjava kont. tablet

Zgodila se mi je ena nerodnost – ko me je ginekologinja vprasala, katere tablete jemljem, da mi napise recept, sem se zmotila in namesto logest rekla cilest. Kaj naj zdaj naredim? Tablete sem ze dvignila v lekarni in tam tudi spoznala svojo zmoto. Bi lahko jemala tri mesece cilest ali je to nevarno? Se je kateri ze zgodilo kaj podobnega?Hvala in lp

Ne vem kako poteka pregled pri vas, pri nas je vsekakor drugače…..ko povem da rabim tabletke vzame blokec z recepti in mi napiše recept brez da bi mene karkoli spraševala……ker haloo naj bi bilo vse zapisano v kartoteki….Pokliči jo in naj ti napiše pravilen recept!!

Raje pokliči ginekologinjo, naj ti ona svetuje, kaj ti je storiti.

Logest imajo minimalen odmerek hormonov, Cilest pa imajo sestavo sigurno drugačno. Jaz jih definitivno ne bi jemala.

Lp, Saška.

Cilest so malo močnejši (minimalno) od Logesta. Jaz jih ne bi jemala že zato, ker rabim kar lep čas, da se privadim na nove KT in bi bila potem samo tečna te tri mesece. Jaz sem šla s Cilest na Logest (torej obratno kot ti), pa mi ni bilo prav nič prijetno.

Sam zdaj mi povejte, a je mozno, da se tablete vrnejo in vzemjo nove. Kako je to potem z zavarovalnico, ki krije samo 3 skatlice tablet na 3 mesce?

New Report

Close