zamašene evstahijeve cevi
mislim da tu pomaga vstavitev timpanalnih cevk, uspeh je tako rekoč viden takoj po op., vendar so potrebni še drugi ukrepi. ampak o tem odločajo zdravniki
če pa gre za prehodno slabši sluh, zaradi prehlada, potem pa uporaba fiziološke raztopine (spiranje nosa večkrta dnevno) in operil kapljice po navodilih zdravnika če pa se samozdraviš pa po navodlih ki so jim priložena. slabši sluh pa kot so povedali nam, zaradi prehlada, lahko traja največ mesec po prehladu, v tem času se mora tekočina sama resorbirat.
vsekakor pa se je treba posvetovat z ORL spec. mi smo morali nekaj časa uho tudi zunanje zračit, z izenačevanjem pritiska (ko zajameš sapo si zamašiš nos in pihneš kot bi si hotel čistit nos, ali pogoltneš slino) tako da čutiš da se ti v ušesu sprosti, pa tudi z nosnim aspiratorjem za dojenčke, smo morali zračit ušesa, večkrta dnevno, vendar je to postopek ki ti ga mora nekdo pokazat, ker vsaj meni ga je težko opisat. se pa pri tem lahko pojavijo bolečine v ušesu in vrtoglavica in svetuje ti ga zdravnik.
Jaz sem se lani poleti in je trajalo dva meseca. Poizkusila sem vse živo, na koncu je pomagal le čas. Izogibati se je potrebno prepiha. Če želiš vsaj začasno “odmašitev” si pomagaj s tulci za čiščenje ušesnega masla. Meni je pomagalo le tisti dan, ko sem jih puporabila, ponoči se je stvar ponovila.
Ni pa nobene pomoči glede tega. Sem šla k zdravnici in je rekla, da bo samo minilo.