Zaljubljenost v prijatelja

Živjo,

rada bi vam na kratko predstavila mojo situacijo in vas prosila za nasvete.

Imam prijatelja s katerim prijateljujeva že kar nekaj časa. Zgodilo, da sem se zaljubila vanj, vendar mu tega nisem povedala. Nekaj časa mislim, da je tudi on kazal znake, kot da želi, da bi postala par, sedaj pa je spoznal sodelavko, v katero se je zaljubil.
Ko sem se mu pred kratkim izpovedala je dejal da sva prijatelja in nič več.
Kako naj se rešim iz te situacije, ker se veliko slišiva in veliko druživa. Prosim za nasvet.

Za nasvete se vam že v naprej lepo zahvaljujem!

Kako se rešiti, nič pozabiti mga moraš, dobi si drugega. Našel si je drugo, torej najslabše narediš, če boš silila vanj.

preprosto moraš iti naprej.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Dejstvo je da s sodelovko nebota morala biti nikdar par ( dokler bosta sodelavca ) saj delata na istem delovnem mestu in z delom pokrivata en drugega ( isto časno na dopust ne smeta ).
Torej upanja ni več?

Friendzoned 😉 Lepo ga praši zakaj nikoli nista nič mela, mal se pogovoriš, vidiš situacijo in verjetno ga moraš pozabt 😉

Pogovorov na to temo je bilo že kar nekaj.
Očitno sem potrebovala samo potrditev, ki sem jo dobila. Človek včasih očitno potrebuje malo več časa, da se sprijazne. Vrjetno bo res najbolje, da ga pozabim in grem naprej.
Ufffff težka bo =)

Pravijo, da kdor jezika špara, kruha strada. Se mi pa zdi, da tale tvoj prijatelj uspe kar nekam hitro prešaltat svojo zaljubljenost. Ima vgrajeno kakšno posebno stikalo za to?

Boom kar ste napisali je res, šola za naprej.
Glede te zaljubljenosti pa res ne vem več kaj si naj mislim =)

Ne moreta delati na istem delovnem mestu, kvečjemu lahko delata na istem delovnem področju. Pokrivanje na delovnem mestu se lahko tudi drugače uredi, če je šef razumevajoč. Onadva bi bila lahko par, čeprav sta sodelavca, vendar je to iz več razlogov problematično, ni pa nemogoče. V vsakem primeru je bolje, da nista sodelavca, že zaradi vpletanja in govoric s strani drugih sodelavcev. Če te on ne ljubi, ne moreš “izsiliti” ljubezni. Morda si ti nanj upala brez realne osnove. On je bil morda prijazen do tebe, ti pa si mislila, da bo nekaj več iz tega. Če se že dolgo poznata in družita, pa ni bilo nič iz tega, zelo verjetno tudi ne bo.

Prijateljstva med moškkom in žensko so zelo zanimiva. Sama sem se znašla v podobni situaciji. Imam prijatelja s katerim se poznava že več let. Zadnje čase se vedno več vidiva, slišiva itd. Saj sva se tudi prej a je je vseeno mao drugače. Začela sem razmišljat, da mi je fant pravzaprav všeč in da je točno tak kakšnega želim partnerja.
Torej spoznala sva se na čisto običajen način. Fantu je všeč punca, želi priti z njo v kontakt, tudi punci je fant všeč, fant jo povabi na pijačo. Se družita in pride do prvega poljuba, sexa. Punca ne ve točno kaj bi rada, fant tudi ne in se dogovorita, da bosta samo f.frenda. To ni kaj dobro realizirano in spontano nanese, da se vedno manj družita. Živita vsak po svoje in nekako ju usoda spet pripelje skupaj. In sta samo prijatelja, potem sta prijatelja z ugodnostmi, nakar spet samo prijatelja, potem prezivita skupaj vecer in noč, se družita spet samo kot prijatelja, fant punco obvešča o tem kaj se mu dogaja, ona njega, sta na vezi a samo kot prijatelja. Med vsem tem časom je ona njemu priznala, da ji je vsec in da bi bila z njim a jo je zavrnil z razlogom da pač nista za skupaj, čez nekaj let je on njej priznal da bi rad bil z njo a ga ona ni jemala resno ker spet ni bil v njeni glavi dovolj prepričjiv. In potem naprej in naprej začaran krog…

Malo sm opisala situacijo… in točno zaradi tega, ker me je že enkrat zavrnil zdaj nisem pripravljena spet…. sploh ker če pride do tega zelo rad poudarja da sva samo prijatelja… in seveda tudi jaz enako… ampak res ga ne razumem… z mano deli osebne stvari, srečne dogodke in tudi vem da sem mu všeč… tudi karakterno kot ga poznam mu ustrezam…
mi lahko kdo razloži kaj se plete v njegovi glavi? pač vem, da tega razen on ne ve nihče ampak kakšen predlog? razlaga? podoben primer?

Zdravo,


Če že ti ne veš kaj bi rad-a v zvezi, potem se ne zapletaj z nekom, ki je enako ali bolj neprepričan (vase, v tebe, v vaju). Aha,… torej oba (!) se dogovorita, da bosta FF, vendar pa “nekdo” modruje, da to ni dobra odločitev… oksimoronsko se bere. Ali si to spoznala potem ali si že prej vedela, da bo tako kot pišeš ?
In NE usoda ju ne pripelje nazaj skupaj, temveč drugi pametni ljudje, ki nočejo nič imeti z “swingerji”, ker le nekaj dajo nase. Enemu in drugemu zato “bojne ladje” potopijo in potem ju pa obup nazaj skupaj poveže. In tudi potem še ne vesta kaj bi počela.


Hotela si FF-tip zveze oz. “odprto zvezo”, sedaj pa nosi posledice. Podobna tema je že bila nekje tukaj (ona v tujini študira, on se vmes fu*kari, potem se pa moralizira: “Ali je v najini postelji nategoval to in ono ?!”). Funkcija najdi.
On te vidi kot FF, ti si se vmes (očitno) zatrapala v tepca, vendar ko in če ga boš s tem seznanila, se bosta pa spet oddaljila. Garantirano, ker če ti že prej ni mogel ponuditi več kot le-to kar imata ali vedeti kaj točno bi rad, ne pričakuj sedaj “poroke v belem”.

PS: Kakšno testiranje za SPB tudi ne bi bilo odveč, ker ne veš s kom se je on “v času oddaljevanja žgal”. No ja… če ti je kaj do svojega spolnega zdravja, če ne pa “carry on soldier as you were”.

Ne vem če sem napisala tako oz je situacija taka da sem si zaslužila tak napad…

Ko sva se spoznala sem imela jaz 19, on 20, zdaj sva pa 25 in 26. Malo je razlika, in ne vem če sem edina, ki pri 19 nisem vedela kaj hočem? in kaj je tukaj tako grozno narobe? nekateri še pri 30 nimajo razčiščenih pojmov. In tudi najin odnos ne temelji samo na seksu, mogoče sva v teh 6ih letih bila skupaj hm, 10x?
In kar malo grdo se mi zdi tako obrozevanje, jaz sem neumna, on je tepec oba se iz obupa vračava drug k drugemu… ne vem no. Mogoče nisem dovolj jasno napisala potem se pa dela take zaključke.

Tepec kor ali dol vse kar se mu zgodi pove družini in meni… najbrz iz čistega obupa pa zato, ker trenutno nima nobene druge za brusit/zgat jst sm pa dovolj dobra za tisti trenutek.

Hvala za odgovore.

Tana5, te čisto razumem. Jaz imam tak odnos že par let. Sicer v najinem odnosu ni bilo nikoli seksa, bila pa je neka kemija (objemi.. ). Kljub temu, da sem se mu izpovedala in prejela negativen odgovor se še vedno slišiva vsak dan, vsak dan so SMS-ji, vidiva večkrat na teden.
Pusti času čas, življenje je igra!

Jočem.

Nekatere ženske res ne date absolutno nč nase, dovolite da vas moški vrtijo, da vas vsak ma in prenašajo vas okol da se kar kadi. Pišete jim, glumite neke frendice – medtem, ko vas oni odjebavajo. Širite noge, ko se njemu sprdne (??? kaj prčakuješ če mu daš kr tko – dej bodite realni, ne mi sam z enimi feminističnimi zdej začet – svet tko ne stoji), skoz ste na voljo. Vlačte vsakega tipa domov da se vam valja po pojstli. Pride ko se mu sprdne, gre ko se mu sprdne. Hell no. Brezplačna žena bi jst rekla. Neki kar je brezplačno ni vredno.

V lajfu karkol hočeš moraš za to vložit nek trud. Šolanje, dobro telo, dober avto – vse stane. Dobra ženska isto. Moč tipa se vidi v tem kakšno žensko ima zraven sebe. Poglej žensko in lahko takoj zaključiš velik o samem človeku. Ona je neke vrste statusni simbol. Tako pač je.

Pa kako prčakuješ da te bo kdo cenil, če ne ceniš samo sebe ? Če sama sebi ne daš neke navidezne cene (ni nujno da je ta v gotovini sploh ne), je ne boš mela v moških očeh. Ti si ženska, stvar mora potekati obratno. On mora tebe osvajat, to je tko evolucijsko. On mora tebi dati neki support in ne obratno. On mora biti tebi frend in ne obratno. Če je nesposoben da dojame svojo vlogo v svetu in da je moški, potem nimaš kaj iskat pri takem človeku. Kaj ti bo nesposoben in neodločen tip? Saj ni sposoben niti sebe vodit, kako bo tebe in družino.

Len tip oz. tip k neda nč nase bo vzel prvo k se mu ponud na free in se mu ni treba z njo sploh ukvarjat preveč da jo dobi. Seveda potem taki varajo na polno, sej mu itak ni do une s katero je. Vsaka ženska je osvojljiva, vse je vprašanje “groominga” in vložene energije. Freebie ženske so naredile tipe danes čisto lene, neresne in nesposobne.

Vi ste tle, ko je on osamljen in rab mal pozornosti da mu popihate na dušo. Ker pač ni v vezi in rabi neke vrste toplino, je boljš tut da mal ponuca frendico. Vi ste tista ženska, katera ni dovolj dobra za full time vezo – ampak neki za sprot tko mal. Neki za tko mal k ne bo v vezi. Takrat se te bo spomnu. Življenje je igra ? Whaaat ? Kaj pričakuješ da bo on iz danes na jutri kao dojel, da si ti tok super in oh in sploh in bo s tabo. Open your eyes, ker pač ne bo.

Ko sem bila sama v taki situaciji, sem tudi upala, da je nekaj več, saj so bili takšni znaki, nihče še ni naredil zame toliko kot on (moj današnji dragi je izvzet seveda), in še vedno, če ga karkoli prosim naredi zame. Ampak moja tašča ima tudi prijatelja in zdaj vidim in vem, da tipi so pač tega sposobni, biti samo prijatelj in nič več razen še FF zraven. Ne pustite se izkoriščati in čimprej zaljubljenost zatreti, ker iz te moke nikoli ne bo kruha. Zakaj pa si tak odnos dovolimo, je pa stvar, ki jo moramo razčistiti s kakšnim psihoterapevtom. Pa srečno!

New Report

Close