Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zaljubljena v starejšega

Zaljubljena v starejšega

Pozdravljeni zaljubila sem se v 11 let starejšega fanta. Je zelo dobrega srca ter priden. Sicer se kar dosti pogovarjava on si drugače zelo želi družine res je da gre že počasi proti 40 sicer je imel prej dve manjši vezi ki se nista obnesi. Midva sma se zelo zastrkala in se razumema. Poznam ga sicer že kaj precej časa je doma v sosednjem kraju. Imam pa eno veliko razvado da preveckrat pogleda v kozarec sicer je mi objubil da lahko bo nehal samo jaz se bojim tega da nebo mogo nehati in bo nadaljeval s tem. Zdaj pa nevem kako naprej

Težave z alkoholom se žal rešujejo le zgrda in z ultimati, zakaj bi bila pa leta sama po sebi kaksen problem pa ne vem.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

11 let ni nobena še nemogoča razlika v letih in tudi vprašanje verjetno ni bilo namenjeno toliko dajanje mnenju okoli let, kot podzavestnemu strahu okoli alkohola. Če je izgubil dve vezi in še vedno preveč popije, je vprašanje, če ni bil alkohol vzrok temu razpadu.
Življenje z 11 let starejšim moškim ne zgleda bistveno drugače, kot z 4 leta mlajšemu. Odvisno koliko skrbi zase za kondicijo. Življenje z alkoholikom je med tistim, ko ti vidiš, da malo preveč popije in med tistim kar skrije in se potem dogaja za štirimi stenami, ko sebe ne pozna, ker je malo preveč popil, ker preveč zapravlja in dela dolgove, ker grozi, da bo ubil tebe in sebe in otroka in popije ogromne količine, da je zunaj normalen. Ker če popije premalo se trese. Je dober do ljudi okoli sebe, pomaga vsem kar je le možno, spije v družbi malo več, na skrivaj pa še dodatno do desetkrat več. In ko se moraš ljubiti z moškim, ki trenutno ne ve kako mu je ime ali ne zmore povedati ( aja vsak dan, če pije) in je luksuz in predober občutek in prečudovit človek tista dva dni v letu, ko ni pijan in živiš 300 dni in dosežeš en tak dan. Ja, ko ti lula mimo školjke in bruha kjer je, ko hodi pijano in stopi na otroka, …vsak dan…inje super, ko kdo pride, kot da bi ga sam bog dvignil na noge. In ko začne skrivati pijačo povsod, da je ne vidiš in lahko laže da je le kozarček “ker je bil žejen”. Ko ti zgine denar, ko pride prvi človek, da mu je dolžan in pokrivaš. Ko greš na morje in k zdravniku vozi otroke in vozi pijan. Ko pomaga sosedom, sorodnikom in te pobruha, ko pride domov, ker je še vmes potegnil skrito flašo in ti vsi očitajo, da si sitna, ker nergaš, da ležeš, da si kriva, no to je dnevno življenje s človekom, ki navidez za druge malo popije. Ko po seksu, kadar zmore brutalno telebne na tla na postelji. Pozabi na ljubljenje, ker je slinasto in bedasto. Pa ne zameri, lahko popije res malo, ker dela in mu delam krivico. A le živela sem s takim predolg
o. Ko pride domov prvo leto in te še pozdravi in objame in ko pride drugo leto, te natuli..vsak dan, da ne bo pomote in tretje leto pestuješ otočka in noseča si in prituli skozi vrata in te ljubosumen udari, posili, a za okolico je prijazen, vidijo da pije, do njih je prijazen, do tebe ni. In nato udari dojenčka…ko grozi da bo vse pobil…Redki pridejo domov in spijo do jutra in gredo naprej pit in spijo do jutra in gredo naprej pit…To je dnevno življenje z alkoholikom, lahko je malo blažje ali veliko težje, ko spiš pri sosedih starših, kadar spiš….no ostalo tako ali tako narediš vse sama…ali pa pride, poje, bruha in spi in ko se zbudi tudi kaj naredi. kdo ve, kaj se z alkoholom pojavi, normalno življenje nikoli. Oprosti to je le povprečen prav vsak romantičen dan z alkoholikom.
Naj se gre zdravit sedaj, če ne je tako kot je. Veliko sreče pri izbiri. Ne bodi pa naivna, da potem ko bosta skupaj pa ne bo pil, ker potrebuje le ljubezen in ti boš že spravila vse u red. Možno, redko, prej na lotu zadeneš po moje.

Kar se tiče razlike v starosti ni nič narobe s tem…govorim iz izkušenj….Glavno je ,če sta se v vsem ujela…kar se pa tiče alkohola pa ni tako enostavno.
Odvisnika je teško spremeniti in ,če si ne bo sam dopovedal da mora nehati mu niti ti,niti kdorkoli drug tega ne bosta dopovedala…vse je v njegovi glavi.

New Report

Close