Najdi forum

[Zaradi novega vprašanja znotraj teme, je bila ista razdeljena – op. E.D., skrbnik foruma]

Pozdravljeni! Ker imama z partnerjem težave in nevem kaj in kako naj storim se obračam na vas, da slišim še kakšno mnenje več in mi morda to pomaga pri odločitvi. Toliko vsega je za povedati, ker pa sem trenutno razočarana nad življenjem sploh nevem kje naj začnem. Z partnerjem sva se zadnje čase zelo odtujila drug od drugega. Zadnje čase sem bolj zaprta v sebe in se ga izmikam, saj je do mene zelo nesramen.Zmerja me in kaj me najbolj prizadane je to da včasih z mano obračunava fizično. Najbolj me žalosti, da od njega pričakujem opravičilo on pa je že drug dan kod da živima v pravljici. Ko kadar koli omenim, kako se obnaša do mene se kregama Češ: da se je on samo hecal, da me je suval in zraven “živčkal” ! Zaradi tega mi ni več do spolnosti z njim…. sovražim ko se me kje dotakne… Razmišljam da bi odšla, saj nevidim nobene prihodnosti in mislim da se ne bo nikoli spremenil. Imava hčerko staro 4 leta in zato sem malo v dvomih da bi odšla. Zaspima v postelji vsak na svoji strani. Zelo hitro se skregama in z veliko težavo pobotama!!! 10000krat sem že rekla da bom šla to tudi naredila in bila nora da sem prišla nazaj.
lep pozdrav

Spoštovani,

napisali ste, da bi morali toliko povedati in da sploh ne veste, kje naj začnete. Pa ste kar dobro izbrali, da ste spregovorili o partnerjevem fizičnem nasilju nad vami (poleg, seveda, norčevanja, češ da se je samo hecal! – in drugega verbalnega nasilja). Prvi pogoj, da se lahko sploh začnete ukvarjati z izboljševanjem česarkoli drugega v odnosu, pa tudi pri lastnem počutju, je TAKOJŠNJA PREKINITEV NJEGOVEGA FIZIČNEGA »OBRAČUNAVANJA« (!) z vami. Možnosti za ukrepanje imate več. O tem je bilo že samo na tem forumu že ogromno napisanega. Samo če vtipkate v okence Iskanje »fizično nasilje«, se vam bo odprla vrsta tem, podobnih vaši, in našli boste odgovore s konkretnimi napotki. Vsi terapevti pa se strinjamo v enem: takoj prekiniti fizično zlorabo. V dobro vas, otroka, navsezadnje tudi partnerja. Nasilni moški, pravijo strokovnjaki, ki se z njimi ukvarjajo (npr. Društvo za nenasilno komunikacijo), so se nasilnosti nekoč NAUČILI, zato se je lahko tudi ODUČIJO. Vendar ga tega ne boste zmogli odučiti vi sami! Vi ste žal tisti, ki v njem nasilnost nezavedno spodbujate. Najbrž ste bili takega ali drugačnega nasilja deležni že kot otrok (in zato sicer odhajate od njega, a se znova tudi vračate kot vešča k luči, ker je ta vzorec samomučenja močnejši od vas), zato je tudi pred vami pot celjenja teh svojih ran, graditve samospoštovanja in trdnega spoznanja, da je mogoče živeti tudi drugače.

Šele ko boste izstopili iz začaranega kroga nasilja in »pravljice« (ki pa za vas že dolgo ni več pravljica), se boste lahko počasi toliko umirili, da se v tak krog ne boste pustili zvabiti nikoli več.

Želim vam, da se čim prej odločite, da zaščitite sebe, s tem pa tudi hčerko, da ne bo odraščala ob nasilju med staršema. In da trdno stojite za svojo odločitvijo.

Srečno,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

Uff danijela22. isto se je moj bivši “samo hecal”, da me je psihično uničil, ko bila z njim. Sedaj, ko sva zaklučila sem polna energije.
Ampak,da se te fizično loti, samo POJDI STRAN! Pojdi stran in krepi svojo samospoštovanje z branjem knjig idr….Verjemi, taki idioti se ne spremenijo čez noč, zato naredi konec psihičnemu in fizičnemu nasilju in se NIKOLI ne vračaj in omogoči otroku in sebi lepšo življenje, ki si ga zaslužita. Bodi pametna in to naredi čimprej!

Mater, me tole razjezi, kar si napisala avtorica, da imaš hčerko in si zato v dvomih, da bi kar odšla- ja kaj pa? Boš kar pustila, da odrašča v takem sfaljenem zakonu, kjer je nasilje????

New Report

Close