Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva ZAKASNELA ZANOSITEV

ZAKASNELA ZANOSITEV

Pozdravljen,dr.Pušenjak,
zopet se obračam na vas,tokrat le informativno,ker me res zanima.

Danes mi je ginekolog potrdil nosečnost.Sem v 6tednu/3 dan.

Bila sem na pregledu tudi 14 dni nazaj,takrat je videl le vrečko,drugega pa nič(mislim ploda).Seveda sem bila teh 14 dni zelo na trnih,saj nisem vedela pri čem sem in kaj naj pričakujem…No,danes je potrdil to,kar sem si neizmerno želela,da tudi slišim.Rekel mi je,da se takrat ni videlo še nič,ker je bilo prezgodaj in da sem v bistvu zanosila 14 dni kasneje.
Zanima pa me,kako do tega pride.Omenil je,da mogoče ni bil partner redno pri meni( 🙂 ),ampak je bil….
Jaz si mislim tudi to,da je za to “krivo” dojenje,ker sem sina še do predkratkega dojila,mogoče to,da sem zanosila slabo leto po porodu in se mi telo še ni dodobra opomoglo….
Saj ne govorim,da je s tem kaj narobe,me samo zanima iz moje firbčnosti,kakšni so vzroki za zakasnelo zanositev.

Hvala lepa in lep pozdravček:-)

🙂 ne razumem, v primerjavi s čim, naj bi prišlo do zakasnele zanositve in čemu je to sploh pomembno. Zanositev se zgodi ob ovulaciji, zakaj je prišlo do kasnejše ovuilacje kot ste morda pričakovali pa ne ve nihče. Tako se pač zgodi, še posebej rado ob nerednih ciklusih.


Ponovno pozdravljen,

ja,res ni pomembno to,kdaj sem zanosila,važno je,da sem in da nosim nekaj najlepšega na svetu.

Sicer pa,nekaj bi vas še rada vprašala….Gledala sem prvo materinsko knjižico in noter piše da sem pozitivna pri toksoplazmozi in nisem imela nobenega testiranja več.Samo enkrat.Ok.
Zdaj v tej knjižici pa mi piše da sem negativna….Ne razumem.Po moje so falili…A ne bi bilo bolj razumljivo,če bi bilo kontra napisano…Res nevem kaj bi to pomenilo.

Bom seveda poklicala svojga ginekologa,ampak mislite,da je to sploh možno???

Hvala lepa in lep večer vam želim.

hm…vsekakor ena od trditev ne velja. Bodisi v prejšnji nosečnosti niste bili pozitivni ali pa v tej niste negativni. VSekakor velja zadevo zanesljivo preveriti pri viru izdelave izvidov, tako iz prejšnje nosečnosi kot iz tokratne.


Spoštovani,

Že en teden sem v pričakovanju odgovora glede zakasnele zanositve.
Pred letom in pol se je prva nosečnost končala z abrazijo, sedaj sem na prvem pregledu izvedela, da sta vidni dve GV brez ploda. Prvi dan zadnje menstruacije je bil 30.9. Je še možno, da se kaj razvije? Pregled sem imela 20.11., sedaj pa mi je ginekologinja predlagala, da počakam na UV do 2.12. Kaj pomenita dve GV? Če se plod 2.12. Še ne bo videl ali naj grem še po kakšno drugo mnenje in kaj me potem čaka? Zopet abrazija?

Spoštovani,

dve GV pomeni, da gre verjetno za dvoplodno nosečnost, seveda, če se v obeh vrečkah pojavi zarodek z utripi. Možnost, da se zarodka pojavite seveda obstaja, dokler dejansko ne vemo, kdaj sta nastala. ZM je zgolj orientacija, ki pa se v 1/4 primerih nosečnosti kasneje izkaže kot nerelevantna.


Spoštovani,
Danes sem imela ponovni UZ, kjer se je pokazalo, da se v GV žal ni razvilo nič. Tako me zopet čaka ali splav s tabletko ali abrazija. Pri prejšnji nosečnosti se splav s tabletko ni uspešno končal, tako da me je potem čakala abrazija. Ginekologinja mi je sedaj povedala, da naj se odločim sama ali tabletke ali abrazija. Omenjala mi je, da v primeru abrazije lahko pošljejo naprej na genetiko, v primeru tablet pa ne. Laj bi pravzaprav genetika lahko pokazala in kaj bi mi svetovali vi?
Hvala že vnaprej.

Spoštovani,

če sem iskren, od genetike v tem hipu pravzaprav ne pričakujem nič takšnega, kar bi vplivalo na ravnanje v prihodnosti. Če je to “šele” 2. neuspešna nosečnost, pa vam za enkrat zaradi relativne pogostnosti in logike stvari (cca. 8% nosečnosti se konča tako) tudi še ne pripada genetska analiza s partnerjem. Velika, velika večina odmrlih plodov v tem času je sicer posledica kromosomskih napak, ampak so te naključne in za naslednje nosečnosti nimajo nobene uporabne vrednosti.


Spoštovani,
Vceraj sem imela splav s tabletko, ki je bil tokrat uspesen. Danes cutim zelo rahle bolecine v spodjem delu trebuha in zelo rahlo krvavim, kar je najbrz ok? Me pa zelo pece zgaga in v zlicki-je morda zaradi tablet, imam namrec ze od nekdaj obcutljiv zelodec.
Zanima me, ce je morda se kaksna moznost, da naknadno odkrijejo se kaksno izvenmaternicno nosecnost? Nikjer ne zasledim kako jo sploh odkrijejo? Oz.kako bi jo lahko odkrila sama-simptomi? Bi se do sedaj (okoli 10tedna) ze pokazali? Sama nimam bolecin, razen ze od zacetka nosecnosti na levi strani reber za kar pa mi je gin.rekla, da niso povezane z nosecnostjo.

Spoštovani,

nosečnosti, ki je hkrati znotrajmaternična in zunajmaternična imenujemo heterotopna in sicer ni nemogoča, se pa pojavi le 1x na 10.000 do 20.000 nosečnosti, kar pomeni 1 do 2 na leto v Sloveniji. Po uporabi tabletk bi seveda odmrli obe, četudi bi bili heterotopni, ampak verjetnost za to je tako majhna, da se vam s tem ne splača obremenjevati. Težave z želodcem bi lahko bile posledica mizoprostola (prostaglandina E1), ki ga uporabimo v drugem delu prekinitve nosečnosti (Citotec), zato predlagam, da si nabavite Nolpazo control 20mg (brez recepta) ali si priskrbite recept za Nolpazo 40mg in jo uporabite nekaj dni po 1 tbl/dan.


New Report

Close