Najdi forum

Upam ,da tudi meni daste nekakšen nasvet, smernico za naprej,….in sicer…Skupaj sva bila 15 let, poročena 7 let. V zakonu sta se nama rodila dva otroka, sedaj stara 5 in 8 let. Še ne eno leto nazaj je bilo vse vredu, potem pa izvem za njegovo ljubico. Prizanal mi je da jo ima rad in da z njo vidi prihodnost, medtem ko v najini družini ne vidi izziva in ne ciljev. Najbolj me boli dejstvo, da naj bi to trajalo že kar štiri leta, jaz pa sem mislila kako urejena družina smo. Njegova odsotnost je bila zame pogojena z njegovo službo, je pač direktor v eni večjih firm in sem pač sklepala, da to pač mora tako biti. Če pa ni bil v službi pa je športal, ker pač rabi relaksacijo. Družinska dela so bila v celoti moja skrb. V lanskem letu se ga je enkrat na mesec tudi napil, za kar pa je sam sebe obsojal in trdil, da pije zaradi mene, ker je nesrečen in da mora iz tega ven. Potem pa enega dne on stopi pred mano z izjavo, da odhaja k njej, da ga ona čaka (mimogrede ona ja imela poleg še fanta) in da naj si najdem stanovanje, ker se hoče ločiti.
V roku desetih dni preden sem se odselila, je bil do mene prijazen, ljubeč,..ponoči je prišel spat v spalnico, me celo noč božal, stiskal k sebi in prosil naj mu odpustim, celo intimen je poskušal biti z menoj, kadar sva se pogovarjala je imel kar solzne oči,…meni pa nič jasno, vsa sem bila zmedena, pa vendar sem morala oditi. Sedaj sva ločena že 8 mesecev, stike z otroki ima redne, celo več časa želi preživeti z njim kot kdaj koli prej, mene pa gleda tako, da si ne znam razložiti. Prijatelji ,ki ga srečujejo mi pravijo, da se je zelo spremenil, da to ni več on in da še vedno pije, celo več kot prej. Spremenil se je tudi vizuelno (debelost)Kaj se dogaja z njim??? Ko je sam, da nje ni poleg, je zamorjen, žalosten, potrt,..ko pa je z njim ona, se kar nekaj hihitata in čudno vedeta. Ne znajo si razložiti njunega vedenja. Je pa zelo njej podrejen. Kakšna zaljubljenost je to??? Je to sploh lahko večno??? Je res smisel neke veze v brez obveznosti in odgovornosti, ampak le skupno športanje in uživaštvo, ker ni otrok, žene, ampak ena sam svoboda….
Ni mi jasno kaj je šlo pri nama narobe, da si je našel njo. Nikoli se nisva prepirala, sklepanje kompromisov pri nama ni bil problem, kamorkoli smo že šli smo se imeli super. Svobode je imel toliko kot je sam hotel..Sedaj pa smo vsak na svojem koncu, Mar res drži, da ljubezen pri petnajstih nikoli nima prihodnosti? Meni je bil on poleg otrok vse in še danes mi je,…čakam ga, čeprav vem ,da nima smisla,…zaradi mene, zaradi otrok, da moram živeti naprej. Težko je,..obdaja me jeza, ker mi je družino uničila ona, ki nima vrednot, ampak jo je en sam častihlep po denarju in statusu,…bog ve, če ne bo z njim naredila tako kot z številnimi žrtvami, pred mojim možem…

LP

Vedenje vašega moža je nezrelo in neodgovorno. Družine vam ni uničila njegova nova partnerka. On sam se je odločil, da si želi živeti z njo. Kot odrasel moški je popolnoma odgovoren za svoja dejanja. To je bila njegova zavestna izbira. Sprijaznite se z dejstvi takimi kot so. Morda se vam zdi, da je do vsega prišlo. kot strela z jasnega, a ni tako. Čez čas boste tudi sami sposobni videti, da vajin zakon ni bil tako dober, kot se vam zdi. Vaš mož vas je skrito varal cela štiri leta, vi pa si ga še želite nazaj. Ko si boste malo čustveno opomogli in boste sposobni bolj realno gledati na vse skupaj, boste ugotovili, da vam je pravzaprav naredil uslugo, da je odšel, ker si zaslužite kaj boljšega. Posvetite se malo lastnemu osebnostnemu razvoju, ztagotavljam vam, da se vam bo trud obrestoval.

Alenka B

New Report

Close