Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zakaj je tretji otrok pika na i?

Zakaj je tretji otrok pika na i?

Imam občutek, da je tretji otrok nekakšna želja po dokazovanju in potrjevanju trdnosti družine in zakona partnerja. Predvsem pred drugimi.
Seveda, razen če se ne zalomi.

Ali se motim?

Vedno zaupaš svojim občutkom?

Potem bi lahko isto rekla za drugega otroka, ali pač ne? Ker je najbolj običajno danes imeti enega otroka..

Tole si pa tako mimo usekala, da bolj ne bi mogla.

Želja, želja, želja in samo to, nobenega potrjevanja.
Ravno tako kot je bila želja po 1. otroku, po 2., tako je nastala pri obema tudi želja po 3. otroku. Če bi si želela oba še 4., bi ga imela, a ker nimava želje, ga ne bova imela.

Predvidevam, da imaš manj kot 3 otroke.

Tretji je ponavadi nenačrtovan in bolj napaka, kot kaj drugega.

Za tretjega otroka se odločijo pari, ki to zmorejo (imajo jih radi in se z njimi tudi radi ukvarjajo) in vedo, kako lepo je otrokom, ki imajo družbo bratov ali sester. Rojena sem v taki družini in vesela sem, da nas je več, tudi sedaj, ko smo odrasli. Sama imam dva otroka, ker mož ni bil navdušen za tretjega. Poleg tega imam tak poklic, da delam z otroci in veliko energije potrebujem za delo z njimi.
Ne vem, če je to pika na i. Morda polepša poznejše starševstvo, ko sta recimo dva že večja in s tretjim spet odkrivajo nove dimenzije starševstva.

Od kje pa tebi to, da je 3. otrok želja po dokazovanju? Svašta.

Meni se ta želja po toliko trocih, no že po enem zdi nagon. Saj to tudi je, vse živali tudi ljudje delajo to po nagonu, ker je to v njih in si to želijo. Jaz imam nagon za enega. Več si jih pa ne želim, ker imam z enim dovolj dela in želim še nekaj časa zase in za kariero.

Pri nas je tretji predvsem zaradi slabe kontracepcije. Nikoli ne bi načrtovala treh.

Tipičen odraz plehke miselnosti folka. Če ga že imaš je nenačrtovan,če pa izraziš željo, da bi imel tretjega ti pa rečejo, pa saj ti imaš že par (se mi je že zgodilo: pa saj že imata sina – joj joj….

Tako kot smo si ljudje različni, tako kot so zakoni različni, so tudi želje po otrocih(št.) različne…

Poznam pa primere, ko je tretji napakica(pač, če bo, ga bomo imeli, pazimo bolj slabo…torej, si ga nekoliko želimo, ne pa preveč in za vsako ceno…)
-tretji kot zaželjen, pa tudi po dveh istega spola, zelo načrtovan…tak se zgodi po nekaj letih pavze (napr. dva fantka, pa za vegeto, punčka, če rata, če ne, smo pa tudi še enega fantka zelo veseli…)

-tretji potem, ko so imeli prvega bolj ali manj načrtovanega…drugi se pa nikakor ni prijel (naprimer je trajalo nekaj let neuspešnih poskusov, kak spontani splav) in ko je drugi končno prišel na svet…se pojavi tista radovednost, zakaj ni šlo v drugo…in počasi nastane še tretji

zdaj pri enem takem primeru sumim, da gre za grozen strah žene, da bi jo mož prevaral, sexualno življenje je bolj na minimumu, tip je pa zelo živahen….gospa se pa edino ko je MAMA in dojilja, počuti dovolj cenjeno in zaželjeno…pa še v službo se ni treba vrnit in še porodniško si vsako malo podaljšaš….no, to je en primer:)-nebi pa posploševala

-Pri enih je pa tretji samo eden izmed, oz. še zdaleč ne zadnji in enako zaželjen, kot prvi ali sedmi….

Pa še so primeri, ampak, važno je, da se dva zmenita, kako bo (ata pa mama;)) nas pa naj bi zanimalo bolj za svojo četico:)

Nikakor ne razumem, kako lahko nekateri tako razmišljate in menite, da je 3. otrok izključno plod napake, zatajitve zaščite,…
Torej lahko jaz razmišljam drugače (teoretično) – vsi, ki imate samo 1 ali 2 otroka, ste tretjega splavile. Ve itak obožujete splave, zato se se vam 3. otrok niti rodit ne more, če že nastane.

Kako ne doumete, da si zakonca lahko 3. otroka iskreno želita???

Tok je trapasta tema, da sem sama nase jezna, da sploh pišem:))

Nič se ne jezi, jaz sem ti primer, da sem kot tretji otrok bila nadvse zaželjena. Pravi vzrok, da so me “naročili” ti ne bom navajala, ni pa nobeden od vseh, ki si jih izmišljujejo ženskice tule. Večina tretjih otrok je kar dobro splanirana, verjemi!
Te pozdravlja tretji frocek!

Stara 23 let, pa že od kar se spomnim, najbrž že od 7 leta, si želim, da bom imela 3 otroke! 🙂 Če je to zate dokazovanje, slaba kontracepcija, … Veš kolko ja takih, ki si dejansko želijo 3 otroke, tako kot se nekatri zavestno odločijo, da bodo imeli samo enega.
Jaz samo upam, da bom lahko imela 3, da ne bo treba prej zaklučit oz. da sploh niti začeti ne bomo mogli.

Naš tretji je še kako načrtovan!
En sončen dan vsem:)

Trije otroci so krasa reč, tudi štirje. Ampak samo pri tistih, ki bodo ostali vsaj 20 let skupaj, sicer pa biti samohranilka s 3 ali 4 otroci in brez službe ni posebej zabavno – mož pa z novo ženo na Baliju. Tak primer namreč poznam iz letošnjega leta. Blagor vsem, ki svojim moškim toliko zaupate!

To bi prav tako lahko veljalo za prvega kot tudi vse naslednje… Ali pa za poroko… Ali romantičen vikend…

Pojma nimaš, s čim vse ljudje skušajo utrditi zvezo, ki škripa…

ja se motiš, naš 3.je bil počen kondom, pa nam ni žal

Ma kaka pika na i, meni je vse kaj drugega pika na i, le kako lahko sprašuješ kaj tako trapastega?! Vsak na svoj način ane in nedaj bože, da so nekomu otroci neka potrditve neke trdnosti ajoj, če jih imajo le zato, hudoooooo!

Hehehe, pika na i naj bi bilo nekaj, za kar potem rečeš “takole, samo še to in konec s temi zadevami, potem smo kot družina kompletni”. Torej je lahko pika na i za nek par, ki sta že 15 let skupaj brez otrok – samo en otrok (ali pa nakup psa, seveda:)), za druge je pika na i drugi otrok, za tretjega dva otroka, pes, hiša in avto in tako dalje.

Pri nas je bila naša četrta “pika na i” glede otrok. Vsi pa so bili zaželjeni in nobeden ni posledica zanič kontracepcije.🙂) Tudi posledica želje po otroku drugačnega spola ni bila, saj smo že imeli dva fanta in eno punco. Je pa res, da se je tašča, ko sva z možem objavila, da sem tretjič noseča, namrščena obrnila k svojemu sinu in rekla:”Ja, madona, a ne znaš nič paziti!?” Sem se prav od srca takrat nasmejala. Za četrtič je pa čisto brez teksta ostala.🙂)))

Skratka ne, ne gre za nobeno dokazovanje česarkoli komurkoli. Midva sva si vsakega posebej želela. Nikoli pravzaprav nisva že na začetku načrtovala, da bova imela štiri. Prišlo je samo po sebi, pač skupaj z življenjskimi okoliščinami. Ena je omenila nagon. Najbrž bi lahko tudi tako rekli. Ampak če bi bile okoliščine drugačne, manj ugodne, bi pač ta nagon v sebi zatrla – ali pa se niti pojavil ne bi, kdo ve.

New Report

Close