Pozdravljeni!
Pišem vam prvič,kajti ne vem več na koga se naj obrnem.
Stara sem 18 let in se strašno potim pod pazduho in sicer takrat,ko sem med ljudmi,ki opazijo vsako malenkost in seveda nimajo takih problemov in ko sem živčna.Med domačimi in partnerjem pa se ne razen,če nisem zadovoljna s seboj-recimo če stojiva na avtobusni postaji me postane strah,da bo na meni opazil nekaj,kar meni ni všeč in mislim da njemu tudi ne bo.
Šla sem že k navadnemu zdravniku in ginekologu a sta obadva rekla,da je z m,ojimi hormoni vse v redu,a da reagiram na okolico s potenjem,vendar tega bi se rada znebila.Ali obstajajo kakšni načini avtogenega treninga ali kaj podobnega?
ENobarvnih majic sploh ne morem nositi,ker je po nekaj minutah takoj velik madež in to je v šoli res nekaj neprijetnega!
Ali je to anksioznost?Kakšni so znaki anksioznosti in kako se jo zdravi??Ali potrebujem psihologa?Ali imam kaj narobe z bezgavkami ali je kakšen tumor?Drugače se imam lepo v življenju,vendar me ta nadloga res moti.
Prosim pomagajte,da uživam življenje tako kot je treba-brez skrbi!
Katja!

Spoštovana Katja,

svetujem vam, da se čim več gibljete v družbi vrstnikov, po možnosti predvsem v okviru športa, kjer je znojenje nekaj povsem običajnega. Samospoštovanje boste počasi okrepili, kot pripomoček za sproščanje pa je avtogeni trening, o katerem vsaj enkrat tedensko pišem, odlična izbira, saj nima stranskih učinkov. Pomagajte si z antiperspiranti (sredstva za zmanjšanje potenja, dobite jih v vseh drogerijah) za takojšnji kozmetični efekt. Obisk pri psihiatru še lahko nekoliko odložite.

New Report

Close