Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zahirančki kasneje v življenju

Zahirančki kasneje v življenju

Hoj!

Včeraj sem imela z eno gospo zanimivo debato. Pravi, da je opazila, da ogromno zahirančkov (otroci, ki so bili zahirani v trebuhu) tudi kasneje v življenju jedo zelo hitro in požrešno.

Pri našem fantu je točno tako in me zanima vaša izkušnja. Mamice zahirančkov, kako je pri vas?

Always look on the bright side of life!!!

…te besede,lahko podnapise prosim ….

:o)) saj če ne razumeš, ne potrebuješ odgovarjat.
To je samo za tiste, ki razumejo in ki imajo zahirančke doma.

nočka

Always look on the bright side of life!!!

Pri otroku moje sestre pa ni tako, torej je bolj tako počasi, kot bi ji bilo vseeno če je ali ne. Je pa še vedno bolj suhica pri 2 letih.

to je blo pa zdej kr neki,če bi vedla ne bi vprašala,hvala za odgovor,lp

Naš je bolj malo in prav nič hlastno. Bi bila včasih prav vesela, če bi bil bolj navdušen nad hrano. Na primer, pri 9 mesecih še nikoli ni spil več kot 120 ml mleka naenkrat (pa še to samo 2x, večinoma se ustavi pri 1 dcl). Od goste hrane pa je vse kar mu ponudim, samo manjše količine in prav lepo počasi.

Imam doma zahirančko. Staro 5 let in sploh noče jesti. Pri njenih leti ima komaj 14kg. Joj koliko se presekiramo za vse to, ker noče jesti. Po drugi strani te pa tudi razumem.
lp,

to je blo pa zdej kr neki,če bi vedla ne bi vprašala,hvala za odgovor,lp[/quote]

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1572160

Katja, moj tamal je bil “požeruh” samo prve mesece…

Zdravo Katja,

naš fant (star 8 let), je še vedno zelo suh, je zelo malo – se mu včasih sicer za kakšen dan odpre in takrat malo več poje, potem pa se spet vrne na star tir prehranjevanja. Drugače je zelo živahen in tudi zdrav fantič.

rojstvo: 1500g; velikost 40 cm. v 35 tednu
zdaj, pri skoraj 5 let: cca. 19kg, 107 cm ..

… apetit ..
po prvih par mesecev neverjetan .. npr. pri devetih mesecih je bil pravi mischelinko … celo skrivali smo hrano od njega.
enkrat, ko na mizi (po kosilu) ni bil nič drugega kot polovica limone, je splezal iz mojega naročja, na mizo in mrtvo hladno jo začel jest !?! 🙂
Pa ni imel eno leto 🙂

Zdaj, razen občasnih izlivov ne maram tega, dejansko vse je .. z veseljem in res ogromno poje (hvala bogu, da se ne pozna preveč na kilaži).

V nasprotju pa je sestrica, rojena normalno in nič ne mara jest…

Naša dva zahirančka imata sicer šele pol leta, vendar že od rojstva naprej nista nevem kaka požeruha. Prve mesece sem se matrala ko hudič, da sem jima spravila tistih 40, 50, 60 ml mleka po grlu dol, ker sta bila zaspančka. Sedaj je sicer boljše vendar še vedno mi čez dan pojesta na obrok le tistih 120 ml (pa še to kdaj kaj ostane), le zvečer jima gre mal več za pojest.

Moj ni bil zahiranček, se je pa prezgodaj rodil in po porodu ni dobival dovolj hrane, ker nisem vedela, da nimam mleka. Ko se mu je odprlo, je začel mleko (umetno) dobesedno hlastati in tako je še danes. Hrane ne je, ampak jo meče vase. Če se dovolj giblje in je veliko na prostem (pozabi na hrano), je teža primerna, sicer gre kar gor.

Naš tamali je bil zahiranček (ampak ne hudi, tolk da so sprožil porod, imel je v 39 tednu 2600 gr). V treh mesecih je prinesel vse notri. Bil je pojno dojen. Mleka sem imela glih za glih, pojedel je vedno veliko-vse, jedel je hitro, ampak ni goltal(dojenje je trajalo 10-20 minut). V bistvu je jedel lepo. Tudi GH je sprejel fajn. Sedaj pri 4,5 letih mu ni ne vem koliko do hrane. Poje bolj malo, imam obuček, da včasih poje manj kot je pojedel pri enem letu, ko mu nisem upala več dat, da mu ne bo slabo od količine. Tehta cca 20 kg. Je bolj vitek, ni pa suhec. Je pa tudi velik, ne vem koliko, oblačila nosi za 6 let.

Ampak ta prvi otroček pa ni bil zahiranček, rojen v 39 tednu s 3600 kg. Od rojstva će ni hotel jesti. Ni imel sesalnega reflesa, bil je na AM, hranili po steklenički s tako luknjo na cuclju, da mu je samo notri teklo, ker se mu ni ljubilo vlečt. Jedel eno uro skupaj, pojedel pol premalo, glede na “morme” koliko naJ BI. pOLIVAL. rEDIL PA SE JE NORMALNO. gOSTA HRANA PRAV TAKO PROBLEN, POL LETA JE ŽIVEL SAMO OD NAVADNEGA JOGURTA IN POLENTE. Od enega leta naprej je že skoz suhec, čeprav nikoli noben zdravnik ni rekel, da je presuh. Do sedmega leta sploh ni hotel jesti, vsak obrok je bila borda, cel kup ene motivacije (knjige, igračke, TV). Sedaj je star 11 let, je v redu, količinsko niti ne vem primerjat. Je pa še vedno suh. Se pa že skozi ogromno giba.

Zaključek: pri nas je zahiranček lepo jedel in še sadaj ni nekih posebnih težav pri jedi, normalno težak dojenček pa problem od prvega dneva rojstva.

Niti slučajno, moj nečak in nečakinja sta oba, pa niti eden ne je rad, ravno obratno, ta mala je 100 letttt, za znoret. Predvsem malo, že od začetka kot piščanček, je tudi nedonošenček.

Ti jaz osebno povem.

Sem bila zahiranček. So imeli z mano kar problem, ker sploh nisem rada jedla. zdaj sicer rada jem, a še vedno poooočaaaasiiii, tako, da kdor me ni navajen misli, da mi hrana ni dobra.
Ampak jaz jem z užitkom in veliko pojem.
No edin čokolada pri meni zgine v sekindi.

Hvala vsem za vaše izkušnje.

Ne razumem, oprosti, če te je moj post prizadel. Imela sem občutek, da gre ponovno za provokacijo, zato sem odgovorila tako.
Upam, da si našla svoj odgovor v Rosninen postu – nalepila je link do bolj natanče razlage za zahirančke.

Always look on the bright side of life!!!

ja zahiranček se sliši malo čudno, ampak tiste ki smo prezgodaj rodile sigurno vemo zakaj gre. za tiste pa ki ne veste je pa ena link prilepla pa lepo piše.

NE RAZUMEM- malo čudno si se izrazila s tistim podnapise prosim..če bi lepo napisala kaj to je bi dobila natančno pojasnilo. sama sem še enkrat šla prebrat od katje post pa sem vidla da je čisto razumljivo napisala

lep pozdravček pa brez zamere

SEM V 26 TEDNU NOSEČNOSTI,ČAKAMO PETEGA OTROČKA.ZA MANO JE AMNIOCINTEZA,KER JE NAŠA DEKLICA V 25 TEDNU ZAOSTAJALA V RASTI ZA CCA.3TEDNE,TAKRAT JE TEHTALA LE 470G.,KAR JE BILO PRIMERNO ZA 21TEDEN,MENE PA ZANIMA KOLIKO TEŽE BO IMELO TO DETE OB ROJSTVU,ČE IMA KAKŠNA PODOBNO IZKUŠNJO,,.ZAHIRAN JE BIL TUDI SEDAJ 16MESEČNI SINČEK,KI JE RES PRAVI POŽERUH,A VSEENO SUHEC,VENDAR VISOKE POSTAVE,ČEPRAV ON V TEM ČASU NOSEČNOSTI NI BIL ZAHIRAN,AMPAK JE IMEL MERE ZA CEL TEDEN VEČJE,OB ROJSTVU PA 2885G,KAR SE MENI NE ZDI MALO,BIL PA JE ŽE ČEZ ROK ROJEN.

naša skoraj 5 letna ,,zahiranka,, je še vedno suhcena, je sicer vse vendar manjše porcije, pa veliko sadja. Drugače ni bila nikoli ne vem kakšen dober jedec.

Tudi mi imamo doma 5-letno “zahiranko”. Ko je bila še dojenčica smo se zelo namatrali, da smo vanjo kaj spravili, ker je jedla zelo počasi, z mlekom smo jo zalivali v spanju. Nad gosto hrano je bila malo bolj navdušena, vendar je bila vedno med zelo suhimi deklicami, obenem je pa v višino zelo hitro rastla.

No šele pri nekako 4-ih letih se je začela tudi malo bolj krepiti in je dobila malo boljši apetit, čeprav še vedno je zelo počasi, vendar z užitkom poje tisto, kar ji paše (obožuje predvsem testenine). Sladkarije ji ne dišijo, zato ostaja vitka deklica, po višini pa je med vrstnicami med višjimi deklicami – nosi oblačila za 6 let.

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

New Report

Close