Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Zagon ali kaj drugega

Zagon ali kaj drugega

Do sedaj sem vaše misli samo bral, vendar sem se odločil, da bom tudi jaz poiskal nekaj odgovorov med vami, ki imate MS že dlje časa. Pri meni se je vse skupaj začelo pred 4 meseci (in še vedno traja). Dobil se mravljince v noge, ampak ne takšne prave, kot da ti noga zaspi, ampak takšne tope. Ti mravljinci so počasi izveneli, pojavljali so se samo občasno. Potem se kdaj pa kdaj dobil mravljince v roki (kak dan za nekaj časa). Pojavljati se mi je začelo tudi tresenje rok, zopet občasno. Ali čudni občutiki mrazu v nogi,…In vse to traja že 4 mesece. Zdravnica me je prvič odpravila, da sem pod stresom in da naj vzamem kakšen B – kompleks, drugič, da bo že samo minilo, tretjič pa da me bo dala na preiskave (MR glave). Ko že mislim, da bo boljše, me zopet preseneti kak nov simptom. Sedaj čakam na MR, zanima pa me, če je kdo med vami, ki je na začetku MS imel tudi takšne težave.

Lp,
Tomaž

Tomaž

Nikar se preveč obremenjevat z možno diagnozo. S tem ne koristiš nikomur, še najmanj sebi. Če ti bodo ugotovili MS, reci samo: “Zakaj pa ne!?” in potem začni POLNO, ampak res polno živet in z veliko žlico zajemati vse, kar ti življenje ponuja. Če pa ne bo MS, pa lahko rečeš: “Sreča!!”
Stvar je velikokrat v tem, da sami sebe prepričujemo (dobesedno), da nam spet MS nagaja, pa ni nujno res. Velikokrat je res samo utrujenost ali pa začetek izčrpanosti, preobremenjenosti. Poslušaj se in si dovoli in privošči dovolj sprostitve in počitka. Zdele se sliši, kot da ti govorim o tem, da čimveč počivaj. Nekaterim bi to zelo pasalo… Samo to ni to. Ko čutiš, da te nekaj prijemlje, se ne gnat naprej in mislit, da bo itak šlo mimo. Mimo bo že šlo, samo kdaj in kako?!
Kar se pa tvojih mravljincev tiče – tudi mene dostikrat “zategne”, ko naredim kakšen hiter in nepravilen gib, pa sem se že zdavnaj odločila, da me to ne bo oviralo. Me ne sme, ker potem lahko živim samo za to, da ugotavljam, kolikokrat me je pa danes kaj presenetilo.
Zagon ni vedno tak, da te “vrže”, lahko počasi traja kar nekaj časa, lahko pa relativno hitro izzveni.

Priporočam ti, da se čimbolj pozanimaš (no, saj najbrž si se že), kakšni so možni simptomi za zagon MS. Samo to ne pomeni, da mora vse to tebe enkrat tudi doleteti. Sploh ne. Samo informiraj se in bodi “pripravljen”, vedno pa imej v mislih tudi to, da ni vse povezano z MS.

Drži se in čim manj MS-ovskih simptomov ti želim, predvsem pa čimlepšo sliko MR-a.

kaj pa to? a si morda malo psihično napet???? si doživel kakšen stres?, kaj pa anksioznost morda??? Za mravljinčene in podobne zadeve je možnih veliko vzrokov

naprimer anksioznost:
http://www.anxietycentre.com/panic_attack_anxiety_about.html

New Report

Close